wrijving in een transportschroef

Peter stelde deze vraag op 09 april 2024 om 10:26.

 hallo iedereen,

Ik zit met een probleem ik moet de maximum snelheid en versnelling weten van een transportschroef. de diameter is 200mm en de warmte ontwikkeling mag niet meer zijn als 10mJ. omdat de transportschroef in een atex zone zit. heeft iemand hier een formule voor om te berekenen?

mvg

Reacties

Theo de Klerk op 09 april 2024 om 11:07
Dat lijkt me een technische vraag/probleem specifiek voor type en vorm van de schroef. Daar zul je in dit forum weinig expertise voor vinden.
Peter op 09 april 2024 om 11:28
ik zoek eigenlijk vooral formules voor het berekenen van warmteontwikkeling door een roterende berekenen.
Jan van de Velde op 09 april 2024 om 17:09

Dag peter,

ik weet niet of je überhaupt gaat vinden wat je zoekt. Zomaar rotatie veroorzaakt geen warmte.  Warmte-ontwikkeling is een kwestie van wrijving, en in dit geval dan tussen schroef en de buis (?) omheen die schroef, en ook met de getransporteerde stof.  

Hier verwerken we voornamelijk de wat theoretischer natuurkunde van het voortgezet onderwijs. Voor technische toepassingen steek je beter je licht eens op in het forum constructie- en sterkteleer op Wetenschapsforum.nl

Ik denk dat je dan wel je probleem iets beter moet formuleren, want:
"warmte ontwikkeling mag niet meer zijn als 10mJ " verwacht ik eerder als iets met watt of met watt per meter of watt per vierkante meter of zo. 

G
roet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft achtentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)