Links


Op deze pagina staan allerlei links naar interessante websites. Dit zijn bijvoorbeeld sites waar je informatie vindt over exacte vakken, practica of over de studie natuur- of sterrenkunde.

Op deze pagina kun je interessante links vinden:

 Uitlegfilmpjes

Op het internet kun je heel veel uitlegfilmpjes vinden die je kunnen helpen bij het begrijpen van de lesstof. Ze zijn ook handig bij het voorbereiden van je eindexamen als je er even niet uitkomt. De meeste filmpjes zijn gemaakt door docenten. Wij hebben filmpjes en sites verzameld in dit artikel.

Links naar andere sites met informatie over exacte vakken

Links naar practica (op universiteiten) 

Informatie over een studie natuurkunde en/of sterrenkunde

  • Exact wat je zoekt - Op zoek naar informatie over een studie natuurkunde en/of sterrenkunde? Op Exactwatjezoekt.nl vind je informatie over beroepen en opleidingen in de natuurkunde en scheikunde.
  • De Nederlandse Natuurkundige Vereniging heeft een boekje uitgegegeven met informatie over de studie natuur- en/of sterrenkunde. Je vindt hierin niet alleen informatie over waar je wat kunt studeren, maar ook over de kansen op een baan en over in wat voor een soort banen je terecht kunt komen na afloop van de studie. Diverse natuur- en sterrenkundigen (in spe) geven in een interview een beeld van hun loopbaan. Je kunt het boekje hier downloaden

Andere interessante links