Auto-ongeluk

Ansie stelde deze vraag op 23 februari 2024 om 20:47.

M'n chassis is 5 cm ingedeukt. Auto Totaal los. Een bus klapte tegen mijn linkse voorwiel. Graag zou ik horen hoe hard jullie denken dat hij heeft gereden? 
B.v.d!

Reacties

Jan van de Velde op 23 februari 2024 om 21:06
Dag Ansie,

Daar valt vanaf deze plek geen zinnig woord over te zeggen. De forensisch-technische dienst van de verkeerspolitie kan wellicht met o.a. data van de fabrikant van uw auto daarvan een schatting maken. 

Een (lijn?)bus zou trouwens ook stapvoets rijdende nog wel een personenauto kunnen vernielen. De voorkant van uw auto is expres zó gemaakt dat die "meegeeft". Dat is een kreukelzone, technische naam voor alle delen van uw auto die moeten meegeven  bij een botsing. Ze zijn ontworpen om u in de cabine een langere "rem"weg te bieden, en daarmee een veel grotere kans om met niets ernstigers dan knikkende knieën uit te stappen. 
Beter uw auto gekreukeld dan u zelf. Daarom zit u in een kooiconstructie, met die kreukelzones rondom u. 


https://www.advantech.vn/en-us/giai-phap-mo-phong-bai-toan-va-cham-o-to

Total-loss is trouwens een verzekeringsterm: reparatie is onmogelijk of duurder dan de dagwaarde van de auto. Alleen dàt zegt weinig over de kracht van de botsing.

Groet, Jan
Ansie op 24 februari 2024 om 10:13
Oke jammer. Was ford transit tegen mijn ford focus. Waar je 30 km/h mag rijden vanwege wegwerkzaamheden. Ik heb 'm niet zien aankomen. Geen remsporen. Ik krijg de schuld door de haaientanden. Maar stond al midden op de weg.
Nou heeft de politie gebeld. Bel nog terug. Thanks. Blij dat we nog leven ja🤞🤞🤞
Theo de Klerk op 24 februari 2024 om 10:44
Haaientanden geven aan dat de andere weg voorrang heeft. De bus komt niet uit het niets aan en had gezien moeten worden. Maar ik weet dat je soms iets niet ziet (al ligt het voor je neus) omdat je hersenen beeldmateriaal filteren op wat het denkt op dat moment belangrijk te zijn voor je handelen. Maar zonder meer informatie over de situatie (zoals metingen, zicht) is de eerste reactie: voorrangsweg gaat voor.
Jan van de Velde op 24 februari 2024 om 16:33

Ansie

Oke jammer. Was ford transit tegen mijn ford focus. 

 zo dwars links tegen de neus kan dat de boel makkelijk behoorlijk opfrommelen. Een transit met wat lading is ook al gauw een ton of twee. 

Voor de rest mijnerzijds geen oordelen. Is allemaal giswerk. Geen gewonden gelukkig begrijp ik, wel voor iedereen heel erg vervelend. 

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft vier appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)