Uitgangssignaal

Joao stelde deze vraag op 19 februari 2024 om 14:08.
Wat is het uitgangssignaal van een elektrische niveautransmitter als het gemeten niveau 11 % bedraagt?

Reacties

Jan van de Velde op 19 februari 2024 om 15:19
dag Joao,

Daarvoor zul je toch echt de specificaties moeten opvragen bij de fabrikant van het betreffende meetapparaat. Daar zijn geen natuurwetten voor. 

Groet, Jan
Joao op 19 februari 2024 om 18:10
Die heb ik niet,  dat is een opdracht van mijn opleiding vapro. Heb ik wel een formule maar dan krijg ik de juiste antwoord niet
Theo de Klerk op 19 februari 2024 om 19:13
Ik weet niet waar zo'n formule vandaan komt - die hoeft niet op het betreffende apparaat te slaan. In de specificaties staat misschien een tabel of grafiek waaruit je de vraag kunt beantwoorden (iets wat bij een storing door een vapro opgeleide wellicht moet kunnen worden nagezocht). 
Jan van de Velde op 19 februari 2024 om 19:55

Joao

dat is een opdracht van mijn opleiding vapro.

Ik denk dat je dan toch eens in dat hoofdstuk op zoek moet naar info over die of andere transmitters. Wellicht staat er ergens een karakteristiek (grafiek) in die cursus met op de ene as 0-100% niveau en op de andere as het bijbehorende signaal (in volt waarschijnlijk) .

als je ook eens een screenshot van die opdracht maakt (of van papier; een foto) en ook van dat stuk met die formule, dan kunnen we je wellicht een stapje vooruit helpen.

Overigens, voor "gewone" natuurkunde helpen we je hier met plezier, maar als je voor je cursus met specifiek technische meet- en regeltechniek of procestechniek (zoals ook deze vraag) geconfronteerd wordt is wellicht Wetenschapsforum.nl een beter adres:
https://www.wetenschapsforum.nl/viewforum.php?f=6

Groet, Jan

 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft vijf appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)