nog een aantal vragen over vrije worp basketbal

Lin stelde deze vraag op 23 maart 2023 om 23:55.

 Hallo ik ben Lin en ik had nog een paar vragen waar ik echt niet uit kwam. 

Bij een vrije worp probeert de basketbalspeler de bal door de ring te gooien terwijl hij achter de ‘vrijeworplijn’ staat. Deze vrijeworplijn bevindt zich op 4,6 m tot aan het midden van de ring. De ring hangt op een hoogte van 3,05 m.
1. Laat in een diagram de relatie tussen vx en vy duidelijk worden in Coach. (ik heb hierbij een diagram gemaakt maar het is een verticale lijn of een horizontale lijn, maar hoe kan ik dit verband verwoorden?)
2. Het model moet zo opgebouwd worden dat de berekeningen stoppen als de bal op de grond terecht komt. Pas het model zo aan dat aan deze conditie wordt voldaan. Geef deze conditie hier weer.
3. Als een andere basketbalspeler een vrije worp wil maken, moet het model worden aangepast. Ga ervan uit dat deze basketbalspeler 10 cm kleiner is en dat de vx constant blijft.       
Geef in stappen aan hoe je het model moet aanpassen om de basketbal door de ring te krijgen. Dit mag je in woorden uitleggen.

Alvast heel erg bedankt, 
Groet, Lin

dit is het model:  

Reacties

Jaap op 24 maart 2023 om 00:01
Dag Lin,
Wil je je huidige model-bestand van Coach hier als bijlage plaatsen, zodat men kan zien wat voor diagram je bij opdracht 1 (verband tussen vx en vy) hebt gemaakt enzovoort?
Doe je dit voor een cijfer, bij voorbeeld een praktische opdracht?
Groet, Jaap
Jaap op 24 maart 2023 om 10:16
Dag Lin,
Je schrijft:
'1. Laat in een diagram de relatie tussen vx en vy duidelijk worden in Coach. (ik heb hierbij een diagram gemaakt maar het is een verticale lijn of een horizontale lijn'.
Als er geen luchtweerstand (wrijving) in het model is, zal vx dan tijdens de beweging van de bal veranderen? Zal vy veranderen?
Maak de volgende zin eens af: 'Voor elke waarde van vy tijdens de beweging is de grootte van vx …'
Welke vorm zal de grafiek dus hebben als je vx horizontaal uitzet en vy verticaal (of andersom)?

Om 'de relatie tussen vx en vy' in Coach duidelijk te maken, kun je ook andere diagrammen maken. Bij voorbeeld twee grafieken in hetzelfde diagram: vx en vy verticaal en de tijd (of de horizontale positie x) horizontaal.
Groet, Jaap

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft zes appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)