Waterkoker

Willie wortel stelde deze vraag op 01 februari 2023 om 22:10.

Als je op een waterkoker een reservoir doet aan de zijkant met aftapkraan.Hierin doe je koud water,hoe warm wordt het water in het reservoir,als de waterkoker een wand heeft van ongeveer 2,3 millimeter van metaal en je vult hem tot 1 liter,de water koker heeft een capaciteit van1,5 liter,ongeveer?

Reacties

Theo de Klerk op 01 februari 2023 om 22:28
Dat hangt er vanaf hoe warm het water is in de koker.  
Een onzinnige constructie zo te zien.
De wand heeft een dikte waardoor je kunt berekenen hoeveel warmte/energie door de wand lekt van het (kokende?) water in de koker naar het koudere (hoe koud?) water in het reservoir. 
De grootte van de koker bepaalt hoeveel energie in het hete water zit en hoe lang warmte door de wand kan lekken om water in het reservoir op te warmen (en hoe hoger die temperatuur kan worden).

Maar een niet erg nuttige constructie lijkt me. Welk doel heb je voor ogen? Direct het reservoir opwarmen indien nodig en geen hete kokervolume erachter lijkt me zinvoller.
Willie wortel op 01 februari 2023 om 22:56
Mijn doel is om lauw warm water af te tappen ,voor bijvoorbeeld babymelk!het water moet ongeveer 12 graden zijn,als het het reservoir ingaat!
Theo de Klerk op 01 februari 2023 om 22:57
Dan neem je koud water, mengt er heet water bij en meet met een thermometer of het mengsel 12 graden is (of welke temperatuur dan ook). In geval van babymelk zijn er vast ook opwarmapparaten waarbij je de gewenste temperatuur kunt instellen.
https://www.24baby.nl/baby/babyspullen/flessenwarmer/

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft negenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)