Coach7 xt en vt diagram maken

Danilo stelde deze vraag op 17 juni 2022 om 18:37.
Voor een natuurkunde verslag op school moet ik een videometing uitvoeren in coach. Ik heb een filmpje van een tennisbal die stuitert van punt A naar punt B. Ik heb al op de 300 beeldjes de bal aangeklikt en vervolgens een P1-X diagram gemaakt. Ik snap alleen niet wat ik moet doen om een xt diagram en een vt diagram te maken hieruit, en ik kan geen concreet antwoord vinden op deze vraag. Kan iemand mij vertellen hoe dit moet? 

Reacties

Jaap op 17 juni 2022 om 18:54
Dag Danilo,
Aangenomen dat je werkt met Coach 7, worden tijdens de videometing meetwaarden toegevoegd aan de datatabel (blauwe knop bovenaan het Coach-venster). Met de Diagram-knop (paars, bovenaan) zou het mogelijk moeten zijn om van de data een diagram te maken.
Zie anders in Coach: Help > Coach-help > Index > Videometen > Grafieken.
Groet, Jaap
Danilo op 17 juni 2022 om 19:07
Bedankt voor de snelle reactie. Ik snap wel hoe je een diagram moet maken, alleen ik snap niet helemaal wat ik moet doen om precies de diagram te krijgen die ik wil. Misschien komt het omdat er andere namen gebruikt worden, maar ik weet geen andere naam voor een xt/vt diagram, dus weet ik ook niet waar ik op moet klikken om er een te maken. Ik heb bij de help lijst gekeken, maar ik ben er helaas niet wijzer uit geworden. Wat moet ik doen in het diagram scherm om precies de twee diagrammen te krijgen die ik nodig heb?
Jaap op 17 juni 2022 om 19:19
Dag Danilo,
Je kunt je Coach-bestand hier plaatsen als bijlage.
De bestandsnaam is als danilo.cma7 of danilo.cmr7
Misschien kun je dan meer hulp krijgen.
Groet, Jaap
Danilo op 17 juni 2022 om 19:27
ik heb hier een bijlage toegevoegd over mijn meting. Hopelijk kan iemand hier dan iets mee, en mij wat extra uitleg geven over welke diagram welke is, en de stappen van hoe dit is gedaan. Die moeten namelijk ook in mijn verslag :)

Bijlagen:

Jaap op 17 juni 2022 om 20:09
Dag Danilo,
In de film beweegt de bal ongeveer vanaf beeld 43 goed en wel voor de muur langs. De cursor is een rood plusteken met 'P1' in het filmbeeld. De cursor volgt de bal niet, maar beweegt lukraak over het scherm. Het lijkt erop dat de positie van de cursor bij elk beeld in de datatabel is gekomen. De waarden in de datatabel hebben zo te zien niets te maken met de beweging van de bal.

Er zijn twee diagrammen. In het ene diagram staat de tijd op de horizontale as en P1-X op de verticale as. P1-X is de horizontale positie van de rode cursor in het filmbeeld, niet de bal. Net zo geeft het andere diagram de verticale positie P1-Y van de rode cursor in het filmbeeld.
Je film lijkt bruikbaar, maar het ziet ernaar uit dat je beeld voor beeld een nieuwe datatabel moet maken, waarbij de rode cursor wel de bal volgt.
Groet, Jaap
Danilo op 17 juni 2022 om 20:26
Bedankt voor de hulp. Ik zie nu ook dat er iets is misgegaan met het analyseren van de beeldjes. Dit is nu opgelost. Ik ben er ook achter hoe ik de juiste diagrammen moet maken nu. Bedankt voor de hulp!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft zesentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)