Wat heb je aan natuurkunde?

Féline stelde deze vraag op 31 oktober 2021 om 17:12.
hoe gaat het iedereen? Ik sterf langzaam bij beetje door dingen van school zoas geliedbaarheid en zo. En ik ga dit de rest van mijn leven nooit gebruiken dus ik snap het nut niet. xoxo

Reacties

Jan van de Velde op 31 oktober 2021 om 18:16
dag Féline,

Ik kan op dit gebied als oudere man iets verder om de bocht van jouw leven kijken dan jij. Dat je iets met het onderwerp geleidbaarheid te maken krijgt is mogelijk klein. De kans dat je de probleem-oplossende redeneerwijze die achter al deze "nutteloze" stof zit gaat gebruiken is echter nagenoeg 100% . En dáár doen we het voor.

Groet, Jan
Theo de Klerk op 01 november 2021 om 11:13
Op school doe je een hoop naar wat zich laat aanzien, nutteloze dingen. Zoals touw klimmen en over een lat lopen met gym (doel: kracht en evenwicht ontwikkelen). Of talen leren (handig op reis, zelfs als het ineens in Vietnamees moet: talen hebben veel karakteristieken gemeen buiten de hoorbare woorden), exacte vakken (5V spanning berekenen is op zich nutteloos maar de manier van kijken naar verschijnselen, redeneren, logisch nadenken, bekende zaken combineren - dat is het doel). En zo geldt dat voor veel "zinloze" vakken. Je weet als 13- of 18-jarige niet wat later van pas komt als geleerde vaardigheid.
Sommige dingen zul je nooit gaan gebruiken. Niemand kan echter voorspellen wat dat zal zijn. En het zal ook van je omgeving afhangen: achteruit inparkeren kan in Nederland heel nuttig zijn. In de Amazone heb je daar niet veel aan. Maar hoe groot is de kans dat je in de Amazone gaat leven?
Daarom hebben scholen allerlei vakken om bekwaamheden (met handen en/of je hoofd) te oefenen zodat je later zelfstandig je leven kunt leiden en op basis  van de situatie de voor jou juiste beslissing neemt.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft vierentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)