Kiezen voor natuurkunde

Berkay stelde deze vraag op 26 maart 2020 om 20:03.
Hallo ik heb een vraag ik was in de 3e klas slecht in Natuurkunde en Scheikunde terwijl ik nooit leerde voor economie vakken en nog steeds een 7 haalde. Dus mijn specialiteit lag in de Economie vakken. Maar ik wil geen economie baan maar juist elektrotechiek banen in gaan. Alleen hiervoor is Natuurkunde nodig en ik ben nu in de 5e met een EM profiel. Zou ik denk je de HBO natuurkunde voor elektrotechniek aan kunnen als ik bijlessen neem terwijl ik sinds klas 3 nooit Natuurkunde heb gekregen en Wiiskunde A heb gehad?


En anders ga ik wel een economie richting op maar heb veel meer met techniek zoals robots maken het lijkt me veel leuker en ik baal dat ik slecht ben in Natuurkunde ookal leer ik veel. Mijn vriend van Natuurkunde is wel weer slecht in economie, dus het lijkt wel altijd of de een of de andere.

Reacties

Theo de Klerk op 26 maart 2020 om 21:28
In theorie is alles mogelijk. Maar met wiskunde A en geen natuurkunde maak je het jezelf wel erg moeilijk om elektrotechniek (of ander technisch/natuurkundig vak) te gaan studeren.
Je moet vooral proberen te doen wat je leuk vindt en je interesseert. Maar uit je opmerkingen krijg ik niet de indruk dat dat natuurkunde is. Als dat zo was, had je er eerder voor gekozen en je er in verdiept. 
Met twee vingers in je neus een 7 voor economie halen betekent blijkbaar dat je de logica daarvan "van nature" al door hebt en dat dat niet voor natuurkunde geldt.

Denk nog eens goed na over wat je interesseert en leuk vindt: daar zou je als studie en baan denk ik ook de meeste voldoening uit halen. Is dat echt natuurkunde of heb je een andere reden om daarvoor te kiezen?

Niks is onmogelijk, maar nu voor natuurkunde hbo willen kiezen eist een grote inspanning van jouw kant want je mist heel veel kennis momenteel in die richting. Zowel wiskunde (B is echt wel nodig) als natuurkunde.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft achtentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)