Methode 'Overal Natuurkunde' nieuwste editie.

Siempie stelde deze vraag op 24 juli 2019 om 20:41.

 Hallo iedereen,

Heeft iemand ervaring met het nieuwste leer/opdrachtenboek van 'Overal Natuurkunde'?

(Deze: https://www.noordhoffuitgevers.nl/product/-/webshop/voortgezet-onderwijs/exact/overal-natuurkunde-5e-ed-vwo-3-leerboek/9789001872076)

De vorige editie had ook een uitwerkingenboek en een digitale kit. Maar van de nieuwe editie kan ik die niet vinden. Bestaan die wel??

De uitwerkingen heb ik wel echt nodig om mijn antwoorden te checken vrees ik... anders wordt het de oude editie.

Reacties

Theo de Klerk op 24 juli 2019 om 21:35
Ik zie bij de uitgever alleen een werkboek en een digitale licensie - misschien zijn ze nog niet klaar met alles (zou niet de eerste keer zijn).

De 5e druk voor alleen vwo 3 bestaat al een poosje. Met voor docenten knipbladen, toetsen, eindopdrachten, puzzels, en samenvattingen. 
Mij staat bij dat ik toen ook zelf alle opdrachten moest uitwerken bij gebrek aan een antwoordenboekje. Maar dat is er blijkbaar na 3 jaar nog steeds niet...
Siempie op 25 juli 2019 om 12:12
Wat een bedrijf.... niemand weet iets, contactformulier geeft een 'cruciale fout'. De digitale kit van de 5e editie bestaat nog niet, uitwerkingen ook niet. Dat wordt dus een andere methode of de 4e editie...

Iemand die een methode kan aanraden?
Theo de Klerk op 25 juli 2019 om 12:42
Er zijn twee  methoden die ik zelf wel waardeer:
-Systematische Natuurkunde  (vwo 4-5-6/havo 4-5 wat droog, veel herhaling in vragen maar compleet)
- Overal Natuurkunde (4e editie  vwo 4-5-6/havo 4-5) Compleet, wat "smeuiger" vragen in simpel-tot-moeilijk A,B,C en D categorie. Vwo 6 heeft apart hoofdstuk met examenvragen op onderwerp. Het vwo 6 deel was nogal "afgeraffeld" en had meer fouten dan acceptabel is. 

Overige methoden (Pulsar, Nova, Impact, Newton): niet mijn voorkeur. Maar dat is persoonlijk. 

Voor wie zelf wil (en moet) nadenken: Stevin is een goede methode. Maar een deel van de stof is als vraag verwerkt. Die moet je dus wel beantwoorden voor je verder kunt. Er zijn maar 2 boeken voor heel vwo of havo en alle antwoorden/hulp e.d. staan op hun website ("gratis").

De behandeling van de keuze-onderwerpen is bij elke methode geheel verschillend. En dat kan want er is alleen een schoolexamen over (en dat zou moeten passen bij de behandelde stof). Als simpel voorbeeld: vwo biofysica bij "Systematische natuurkunde" legt de nadruk op signaalverwerking langs zenuwbanen. Bij "Overal natuurkunde" komt dat helemaal niet aan bod en duikt men o.m. in mechanismen van horen en zien.
Siempie op 25 juli 2019 om 13:39
Heel jammer dat er dus geen uitwerkingen/antwoordenboek en digitale kit is voor ‘overal Natuurkunde VWO 3’ (dat is waar ik nu ben) systematsche natuurkunde is er alleen voor jaar 4, 5, 6...

Zit er ook een digitaal gedeelte bij ‘systematische wiskunde’?
Theo de Klerk op 25 juli 2019 om 13:49
Van "systematische wiskunde" weet ik niets. Maar "Overal Natuurkunde" laat blijkbaar steken vallen (en al jaren achtereen zo te zien) met hun "nieuwe" editie.

Buiten correcties en sommige aanvullingen snap ik al die edities niet - ze lijken sprekend op elkaar maar net weer wat anders, waardoor iedereen weer opnieuw kan gaan kopen. "Verdienmodel" heet dat bij economie geloof ik. En ondertussen rekt een veer niet anders uit, zijn atomen niet anders samengesteld en is de rest van de natuurkunde ook nogal invariant op methode edities.
ik op 27 september 2022 om 20:42
ik gebruik zelf gewoon Overal Natuurkunde (vwo3) en heb gewoon een uitwerkingenboek...

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft dertig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)