Teleportatie

Guus stelde deze vraag op 12 augustus 2018 om 13:15.

 Hallo mijn naam is Guus Schoenmaker en ben 15 jaar oud. En ik hoor mensen zeggen dat teleportatie mogelijk wordt in de toekomst. Mijn antwoord is dan altijd: Nee dat kan niet want volgensmij is teleportatie verplaatsing van materie. En om dat mogelijk te maken moeten we de asymetrie in de materie symetrisch maken. Maar als je dat doet zal alles om ons heen symetrisch worden in een oogwenk. En ons universum bestaat volgensmij uit asymetrie in materie dus dan zal volgensmij niet goed aflopen. Mijn vraag: Hoe denken jullie erover? Gelijk?, Ongelijk? of verbetering. Reageer alstublieft!

Reacties

Theo de Klerk op 12 augustus 2018 om 13:41
Teleportatie is voorlopig iets voor de science fiction - met als voorbeeld de Star Trek "beam me up".

Op zich zou je een copie van A kunnen transporteren naar B. Dan gaat feitelijk een blauwdruk over, een bouwschema, en heb je in A en B twee identieke objecten. Voor het versturen van informatie is wel tijd nodig: op dit moment denken we dat niets sneller dan het licht kan gaan. Een copie van jezelf naar de dichtstbijzijnde ster sturen duurt dus zeker 4 jaar (en dan ook goed mikken!)
Technisch/fysisch kan het allemaal (nog) niet.
Iemand echt van A naar B sturen door afbreken en opbouwen: daarvoor is nog geen "bewijs" of mogelijkheid gevonden.

Met verstrengeling is wel een soort van (maar niet echte) "teleportatie" mogelijk zoals men in Delft onlangs aantoonde (https://www.omroepwest.nl/nieuws/2966707/Wetenschappers-TU-Delft-bewijzen-ongelijk-Albert-Einstein-teleportatie-is-wel-degelijk-mogelijk)

In ons deel van het heelal lijkt er een asymmetrie te zijn: er zijn meer "gewone" deeltjes dan hun anti-deeltjes. Of elders in het heelal dat andersom is of ook zo weten we niet - daarover kunnen we alleen fantaseren. Een overbrenging van een voorwerp van A naar B (als dat ooit zou kunnen) hoeft die asymmetrie niet te verstoren,

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft zevenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)