Exacte Studie voor een ESA/NASA baan

Özlem stelde deze vraag op 19 januari 2018 om 18:36.
Hallo, 

Ik heb een vraag. Ik wil over paar jaar studeren aan de universiteit Leiden. Als opleiding sterrenkunde. Ik weet het nog niet zeker, maar mijn vraag is wat kan ik later worden met sterrenkunde ( kan ik ook bij de NASA of ESA werken?) en tijdens de opleiding krijg ik dan wel goed les. Bij andere sites waar je vragen bij kan stellen had ik gezien dat iemand reageerde dat de opleiding alleen maar gericht is op feitjes en aannames en dat het nket echt gericht is op de echte sterrenkunde. Ik weet niet of dat waar is, maar ik vraag me het af. 
Ik weet dat jullie een Natuurkunde site zijn, maar dat heeft ook veel met sterrenkunde te maken dus vandaar. 

Mvg,

Özlem

Reacties

Jan van de Velde op 19 januari 2018 om 18:58
dag Özlem,

wij kennen die opleiding niet, en ik verwacht niet dat hier veel sterrenkunde-studenten langskomen.

Als je je vraag hier stelt:
https://www.wetenschapsforum.nl/index.php/forum/137-studiekeuze/

dan heb je meer kansen op een nuttig antwoord rond inhoud van / ervaringen met die studie.

Groet, Jan
Theo de Klerk op 19 januari 2018 om 18:59
Tja... natuurkunde, sterrenkunde of wiskunde studeren: de meeste afstudeerders (na B.Sc, M.Sc of zelfs Ph.D) komen in heel andere werkomgevingen terecht dan het vakgebied. Domweg omdat daar niet eindeloos veel werkgelegenheid in is.
Maar de opleiding geeft je wel veel ervaring in probleem-analyse, -oplossing en -uitwerking.

Je kunt met elk van de drie vakken ongetwijfeld voldoende ervaring opdoen om bij NASA of ESA in principe aan de gang te kunnen. Maar ook daar is het aantal banen beperkt. Je interesse in ruimtevaart is dan belangrijker dan het specifieke vak vermoed ik.
Overigens ook aan een Technische Universiteit gedacht waar men meer specifiek Lucht- en Ruimtevaart als studierichting heeft?

En zoek eens contact met ESA en vraag wat voor soort werk ze er (nodig) hebben. Dat kan technisch zijn, maar ook academisch.
mayla op 20 juli 2021 om 13:18
kan ik door een studie natuur en sterrenkunde wetenschapper worden bij de esa? Ik wil al sinds ik 4 jaar oud ben bij de esa werken en ik weet ook al een paar jaar dat ik daar wetenschapper wil worden. Op de middelbare school ga ik natuur en techniek doen en als extra vakken wiskunde b en natuurkunde. Ik vroeg me af of ik ook nog biologie moet doen.
Jan van de Velde op 20 juli 2021 om 16:11
Dag Mayla,

Een NT profiel op de middelbare school (daar moet je nog heen, begrijp ik dat goed?) is al de beste eerste stap. Al of niet biologie daarbij lijkt me van ondergeschikt belang, hoewel we natuurlijk druk op zoek zijn naar leven in het heelal. Een tweede vreemde taal is ook nooit weg in een internationaal gezelschap natuurlijk. Ook de opmerkingen van Theo hierboven gelezen?

Maar stel deze vraag vooral ook aan je decaan, aan de ESA zelf, en eventueel ook hier:
https://www.wetenschapsforum.nl/viewforum.php?f=137

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft vijfentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)