gemiddelde uitrekking

nieke stelde deze vraag op 20 juni 2016 om 20:15.

 Deze vraag klinkt waarschijnlijk heeeeel erg dom, maar ik wil graag weten hoe je de gemiddelde uitrekking berekent. Ik snap echt niet wat hiermee bedoeld wordt. Ik zou heel graag een antwoord willen omdat ik morgen het verslag al moet inleveren.

Alvast bedankt,

Groetjes Nieke

Reacties

nieke op 20 juni 2016 om 20:16
Sorry, ik ben er vergeten bij te zetten dat ik de gemiddelde uitrekking wil kunnen berekenen van een veer en een elastiek.
Jan van de Velde op 20 juni 2016 om 20:36
dag Nieke,

domme vragen bestaan niet.
Maar als ik "gemiddelde uitrekking" lees dan stel ik me voor dat je een aantal metingen hebt, en daarvan een gemiddelde moet nemen?

Als het dát niet is, kom dan eens met de volledige opdracht? IN de bijlagen kun je doc's en pdf's uploaden bijvoorbeeld, en anders kun je een (liefst fatsoenljk leesbare) afbeelding invoegen. 

Groet, Jan
Nieke op 20 juni 2016 om 20:46
Beste meneer van de Velde, bedankt voor uw snelle reactie. Op school heb ik tijdens practicum een veerproef gedaan en ook met een elastiek. Ik snap uw antwoord met dat het een gemiddelde is, alleen bij de proef moest ik gewichtjes aan een veer en elastiek hangen maarrr ze er ook weer afhalen. En hierdoor snap ik niet hoe je het gemiddelde moet uitrekenen. Zie de bijlage voor de door mij gemaakte tabellen
Jan van de Velde op 20 juni 2016 om 21:02
Ik zie hier twee qua belasting (aanhangend gewicht) volkomen vergelijkbare tabellen.
Als je van elke tabel de gemiddelde uitrekking van alle metingen bepaalt kun je een redelijk idee krijgen van de verhoudingen tussen de veerconstantes van je elastiek en veer. 

Een zinniger bedoeling kan ik niet bedenken...

Valt overigens wel op dat het lijkt alsof je elastiek en veer een beetje overbelast hebt: ze komen geen van beide helemaal terug in de oorspronkelijke vorm.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft achttien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)