Natuurkunde met Wiskunde.

Ryan stelde deze vraag op 18 december 2015 om 15:01.

 Hoi, mijn naam is Ryan. Ik zit in 3 vwo en mijn vraag is of ik in de 4de klas natuurkunde waar ik wel goed in ben kan combineren met wiskunde a, omdat ik niet goed ben in wiskunde.

Reacties

Theo de Klerk op 18 december 2015 om 18:23
Mijn ervaring is dat leerlingen met wiskunde A meer moeite hebben met natuurkunde omdat daar relatief veel wiskunde B wordt gebruikt (logaritmen, goniometrie, integratie/differentatie, grafiekgebruik, formule manipulatie) en dat moeten "bijleren" omdat het in wiskunde A weinig wordt gebruikt. 
Jan van de Velde op 18 december 2015 om 20:30
Is wiskunde A ook niet vooral  een verzameling wiskunde onderwerpen meer gericht op de humane en economische studierichtingen (statistiek e.d.) , eerder dan "makkelijker" wiskunde ?  

Natuurkunde op de middelbare school afmaken zonder wiskunde B lijkt me overigens nog wel te doen. Maar daarna in een vervolgopleiding met natuurkunde doorgaan wordt dan al héél moeilijk. Want daar wordt de natuurkunde al gauw heel wiskundig, en zonder wiskunde B én zonder wiskundeknobbel een uiterst waarschijnlijke nono. 

Groet, Jan
Jan van de Velde op 18 december 2015 om 21:35

Ryan plaatste:

omdat ik niet goed ben in wiskunde.

Weet je dat trouwens wel zeker? Een lage score voor wiskunde in een derde jaar kan aan allerlei zaken liggen, is niet per se een gebrek aan wiskundeknobbel. 

Vraag eens om een gesprekje van langer dan 10 minuten met een jou vertrouwde wiskundedocent? 

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft vier appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)