Trillingen trommelvel

Michiel stelde deze vraag op 29 augustus 2005 om 19:03.
Ik wil de trillingen van een trommelvel zichtbaar maken d.m.v. een hogesnelheidscamera en de beelden gebruiken voor mijn profielwerkstuk. Wie kan mij helpen aan camera, of wil dit voor mij opnemen?

Reacties

Melvin op 30 augustus 2005 om 15:20
Beste Michiel,

Ik heb geen hogesnelheidscamera. Heb je al uitgerekend hoe snel zo'n vel trommelt, want volgens mij is dat makkelijk meer dan honderd keer per seconde en dan heb je zelfs aan de snelste camera's niets. Wat je in ieder geval kunt doen om trillingen zichtbaar te maken, is door gruis (bijvoorbeeld ijzervijlsel) op je trommel te leggen. Het gruis zal dan naar de knopen toegaan, want bij de buiken springen ze steeds weg. Hopelijk heb je wat aan de tip.

Succes nog met je profielwerkstuk.
Groeten, Melvin
Michiel op 30 augustus 2005 om 15:30
We gaan wel iets proberen te doen met een stof op het vel.ik hoop alleen dat we dat met een gewoon fototoestel kunnen fotograferen..als het idd op de knopen blijft liggen zou dat ook goed zijn natuurlijk.\in ieder geval bedankt voor je hulp.;)
Bert op 30 augustus 2005 om 16:42
Beste Michiel,

je zou ook een stroboscoop kunnen gebruiken, met een trilingsfrequentie die dicht bij de trillingsfrequentie van het trommelvel ligt. Op die manier zie je in feite de zwevingsfrequentie en die kun je ook met een langzamere camera filmen!

Bert

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft eenendertig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)