magneet schild?

Sylvester stelde deze vraag op 24 februari 2013 om 00:59.

Quote

hi 
mijn vraag is simpel:
is er een metaal soort dat een magnetisch veld vermindert of tegenhoudt maar tegelijk ook geen aantrekking heeft tot een magneet?

ik zoek een metaalsoort waar ik aan beide kanten een magneet kan zetten met de duw kant naar het metaal toe en dat er dan eigelijk helemaal niets gebeurt.

ik hoop dat iemand mij kan helpen 

mvg sylvester vader

Reacties:

Theo
24 februari 2013 om 01:14
Quote

Kort antwoord: nee.

Elektrische veldlijnen beginnen en eindigen op een elektrische lading. Daardoor kun je een "kooi van Faraday" maken waarbinnen geen elektrisch veld is omdat een extern veld op de ladingen van de kooi eindigen.

Magnetische veldlijnen zijn gesloten zonder begin of eind. Ze kunnen dus ook niet ergens op eindigen bij gebrek aan (= niet bestaan van) een magnetische lading.  Veldlijnen kunnen wel "omgeleid" worden omdat ze bij voorkeur door materiaal gaan met een hoge permeabiliteit (doordringbaarheid) zoals weekijzer bij een transformatorkern. Maar ook bij een duikboot kunnen de (aardmagnetische) veldlijnen door de wand worden "omgeleid" zodat binnen de duikboot weinig of geen veld overblijft. Een kompas werkt daar dan ook niet.

Een metaal houdt dus geen veld tegen, maar kan het wel omleiden. Aan beide kanten van een plaat metaal een magneet plaatsen zal voor de magneten hetzelfde effect hebben als een blad papier: geen. Ze trekken elkaar aan of duwen elkaar weg, afhankelijk van de richting van hun magneetpolen tov elkaar. Een magneet heeft geen "duwkant". Twee noordpolen op twee magneten duwen elkaar weg. Een noord- en een zuidpool trekken elkaar aan.

Yunus
11 oktober 2019 om 23:04
Quote
Tegenwoordig heb je MU-Metaal
Theo de Klerk
11 oktober 2019 om 23:22
Quote
Dan nog houd je geen magneetveld tegen, maar je kunt het wel omleiden.

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft twaalf appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)