accu of batterij

Anke stelde deze vraag op 16 maart 2005 om 13:10.

Quote
Hallo

Weet iemand wat het verschil is tussen een accu en een batterij en wanneer het Engelse "battery" een accu of batterij genoemd wordt in het Nederlands? Het gaat om een laptop of een pc.

Bedankt

Reacties:

Ron
16 maart 2005 om 16:36
Quote
Praktisch gezien zie ik weinig verschil. Beiden zijn chemische spanningsbronnen. Batterij is meestal wat kleiner en niet altijd oplaadbaar. Noem alles wat cilindervormig is een batterij, en gebruik in alle andere gevallen het woordje accu. Let wel op als je in het buitenland komt: in Engeland noemen ze alles battery en in Belgie doen ze of ze het woord accu niet kennen. Als je in Frankrijk om een 'batterie' vraagt krijg je een drumstel. Blijf zolang je er niet helemaal uit bent dus maar in Nederland ;).
Rob
16 maart 2005 om 16:58
Quote
In gewoon Nederlands spraakgebruik is een Batterij een vaak een wegwerpding, en een accu altijd oplaadbaar. In andere woorden: een accu is een batterij, maar niet elke batterij is een accu. Wanneer de techniek erbij genoemd wordt wordt er vaak het woord batterij gebruikt voor een accu: Lithium-ion batterij of Nikkel-Cadmium batterij. Dan kun je aan het type cel zien dat deze opnieuw oplaadbaar is.

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft twee├źntwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)