smeltpunt melk

Romy stelde deze vraag op 07 maart 2011 om 18:37.

Ik moet weten waar het door komt dat verschillende stoffen als melk en olijfolie verschillende smeltpunten hebben. Zou iemand weten waar ik dit kan vinden of een verklaring voor mij hebben?

Reacties

Jan op 07 maart 2011 om 20:04

Dag Romy,

Zowel melk als olijfolie zijn mengsels. Het is sterk de vraag of die überhaupt wel een smeltPUNT hebben. Als je melk in de vriezer steekt denk ik dat er ijskristallen in gaan ontstaan en er een steeds geconcentreerde melkachtige vloeistof overblijft.

Olijfolie is een mengsel van allerlei verschilende vetzuren en nog een en ander, en zal vast ook geen smeltPUNT hebben.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt,

groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft eenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)