biotechnologie

Roos stelde deze vraag op 21 september 2010 om 16:47.

Hallo,

Ik zit in vwo6 en moet dus een profielwerkstuk maken. Hier moet een practicum aan verbonden zitten. Nu wilde ik graag iets doen wat verwant is met geneeskunde. bijvoorbeeld iets met echoscopie, pacemakers etc. Hier is het alleen moeilijk een practicum bij te vinden, helemaal omdat het natuurkundig moet blijven. heeft u misschien een leuk idee?

groetjes Roos

Reacties

Jan op 21 september 2010 om 18:15

Dag Roos,

Als je coach hebt is zélf een echoscopie maken misschien niet zo moeilijk als je denkt. Natuurlijk niet voor het inwendige van een mensenlichaam, en misschien niet zó dat er direct een plaatje uit komt rollen, maar er is niks mis mee om met het principe aan de slag te gaan.

Door rondom een gewone geluidsbron wat objecten neer te zetten, en aan Coach een paar ontvangers te koppelen, kun je wél een echolocatiesysteem nabootsen. Want goedbeschouwd is een echoscopie is weinig meer dan dát in combinatie met wat vergevorderde software. Nu moet jij alleen de meetgegevens zélf omrekenen om je resultaten grafisch weer te geven in een plattegrondje met je objecten.

En misschien zijn er nog wel meer mensen met praktisch uitvoerbare ideeën?

Groet, Jan

roos op 22 september 2010 om 16:23

ooow wat een leuk idee!

bedankt! ik hoop dat de leraar dit ook ziet zitten!

 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft drie appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)