biodome

sam stelde deze vraag op 09 september 2010 om 14:23.

Beste meneer/mevrouw,

Wij moeten voor school een biodome ontwerpen in de ruimte. Hiervoor moeten wij een plan van eisen maken. Wij vroegen ons af of u misschien een aantal eisen voor ons weet.

Alvast bedankt,

MvG,

Sam Haug

Reacties

Jan op 09 september 2010 om 16:41

Dag Sam,

Als ik er eens een uurtje voor ga zitten zou ik natuurlijk best wel een pakketje eisen kunnen bedenken. Maar het is vast niet de bedoeling van de opdracht om het een ander voor je te laten doen.

Als je iets moet ontwerpen, dan ga je je eerst eens afvragen wat "het" allemaal moet kunnen. In dit geval dus, wat er allemaal IN moet passen en wat er allemaal in moet kunnen plaatsvinden. Dan krijg je bijvoorbeeld al een idee van de gewenste grootte (da's dan alvast één ontwerpeis gratis) .

Je noemt het BIOdome, dus ik neem aan dat er planten in moeten kunnen groeien. Aan welke eisen zou dat dan moeten voldoen willen er planten in KUNNEN groeien?

Zo kom je beetje bij beetje op ideeën, en die werk je dan ook af en toe een beetje uit, en al brainstormend met een man of wat ligt er binnen een uurtje of twee vast wel een leuk pakketje ontwerpeisen op tafel.

Succes. Wil je weten of een bepaald idee dat je hebt juist is, altijd tot je dienst om even mee te denken.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft vier appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)