verband variabelen

jaap stelde deze vraag op 23 februari 2005 om 15:23.
hallo, wij hebben een vraag over een proef die we moeten doen =============================================== Een voorwerp rolt van een helling, bepaal het verband tussen de variabelen. We snappen helemaal niets van de vraag en hoe we dat met een proef kunnen doen.... kunt u ons helpen?

Reacties

Rob op 23 februari 2005 om 20:52
Een variabele is alles wat je kunt varieren. Zal ik eens een gok doen? Jullie hebben bollen van verschillende massa's, misschien ook een cylinder, en je kunt de hellingshoek instellen. Je hebt een stopwatch. Hopelijk heb je ook strepen op de helling om verschillende afstanden te kunnen timen.

Nu de relaties tussen de variabelen, bijvoorbeeld tussen massa en tijd. Andere variabelen zouden bijvoorbeeld de hellingshoek en de diameter van je ballen kunnen zijn. Die kun je dan beter juist NIET variëren als je een verband tussen massa en tijd zoekt. Je kunt dan een hypothese opstellen, bijvoorbeeld "als de bal twee keer zo zwaar is, duurt het wortel-2 keer langer om eenzelfde helling af te rollen" (niet waar overigens).
De echte relaties moet je dus uitzoeken en verklaren.

Succes!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft zestien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)