gezichtsveld licht

Irem stelde deze vraag op 19 februari 2010 om 15:14.

Hallo,

 Ik begrijphet. Ik heb alleen nog een vraag. Kan je ook eerst van het oog naar de uiteinden van de spiegel een lichtstraal tekenen. Daarna de raaklijn tekenen . Vervolgens het midden van je geodriehoek op de raaklijn leggen, zodat je een normaal hebt? In de bijlage staat hier een voorbeeld van. Zou u ook kunnen controleren of deze klopt

 

 

bedankt,

Irem

 

Reacties

Jan op 19 februari 2010 om 15:58

Ja, zo kan het natuurlijk ook, alleen niet zo precies. Maar zo te zien zijn die randen van jouw spiegel anders gekromd dan de rest ervan. Dan wordt het sowieso moeilijk een raaklijn te construeren, dat is dan meer een kwestie van een beetje goed schatten dan van werkelijk construeren.

Maak met je passer maar eens een niet te grote cirkel zonder dat je het puntje van je naald in het papier ziet om te spieken(zet je passerpunt naast je papier), en probeer aan een stuk cirkel op het oog een raaklijn te tekenen. Dat valt niet mee. Zoek maar eens terug op waar je passerpunt stond, en teken de straal. Staan straal en raaklijn netjes haaks?

Dus als dat de methode is die je geleerd kreeg, dan vermoed ik dat ze niet meer van je verwachten dan dat je redelijk netjes een raaklijn weet in te schatten, de normaal daar loodrecht op kunt tekenen en vervolgens de terugkaatsingswet netjes kunt toepassen.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft achtentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)