flitspalen, hoe werken ze?

Yosuf stelde deze vraag op 01 februari 2005 om 00:21.
Hoi iedereen, ik wil mijn po over technisch werken van flitspalen houden. alle soort hulp is welkom ook links en andere info,

alvast bedankt

Reacties

Lisa op 03 februari 2005 om 14:12
Hallo, ik heb een site gevonden waar de technische achtergrond gedetailleerd wordt uitgelegd. Zie http://www.snelheidsinfo.nl/index2.html en dan controles>in details.

het principe:
+++++++++++++++++
Een radar zendt continu een stralenbundel op een hoge frequentie uit. Je kan dit vergelijken met radio- en/of televisieuitzendingen. Alleen is de uitgezonden frequentie door de politieradar echter vele malen hoger.

De radar wordt aan de kant van de weg neergezet en opgesteld onder een kleine hoek (meestal 22 graden) met de weg. Zoals vermeldt, wordt er door de radar continu een stralenbundel uitgezonden op een bepaalde frequentie. Neem bijvoorbeeld de Multanova. Deze radar zendt op de 34 Gigahertz.

Het langskomend verkeer rijdt door de stralenbundel heen. Doordat het verkeer zich voortbeweegt, worden de stralen, op een andere dan de uitgezonden frequentie, gereflecteerd. De radar vangt de stralen weer op en de ingebouwde microcomputer berekent uit het frequentieverschil de snelheid van het voertuig. De frequentie waarop de stralenbundel wordt gereflecteerd, wordt namelijk door de snelheid van het voertuig bepaalt.
++++++++++++++++++++++++++++++++++

succes
Yosuf op 04 februari 2005 om 11:50
hartelijk bedankt. Ik kanhet gebruiken:)
Yosuf op 09 februari 2005 om 16:02
Ik heb toch nog een vraag, hoe pikken ze de juiste auto? er komen toch veel auto's langs achter elkaar en de ene is sneller dan die ander :Z
Jan van de Velde op 24 december 2015 om 16:05
dag Yosuf,

Het gaat om een gerichte bundel, waar de auto dus doorheen rijdt. Op een gegeven moment is de auto door die bundel heen. Dan meet de bundel weer even een snelheid 0 (van het wegdek) of niks (geen reflectie) totdat de volgende auto door de bundel rijdt.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft drie appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)