blikseminslag

Jeroen stelde deze vraag op 10 december 2008 om 19:47.
Hallo allemaal ik ben bezig met de voorbereiding van een bouw en probeer dit ecologische verantwoord te gaan realiseren.
Maar ik zit met allerlei voorwaarden en regels waar ik mij aan zal moeten houden.
1 daarvan is nl dat ik een maximale bouwhoogte heb.
Nu ben ik al een tijdje opzoek naar dakmateriaal dat voor mij het beste zou zijn en heb iets gevonden nl: geisoleerde metalen zink/alluminium dakplaten ik kan deze bevestigen met een minimaal afschot van 1graad maak er zoiezo meer van maar dit is minimaal.
Nu ga ik bouwen op de antillen en heb een kavel aan zee maar ik ben niet de laagste aan zee ik zit iets meer de berg op dus wou ik deze vraag stellen :

"in hoeverre is het wel verstandig een stalen dak te plaatsen als ik 1 van de hoger gelegen kavels heb met betrekking tot blikseminslag"

Wellicht dat iemand mij iets zinnigs kan vertellen.

Alvast zeer vriendelijk bedankt

Jeroen

Reacties

Jan op 14 december 2008 om 18:23
Dag Jeroen,

Voordat je ook maar iets leest, besef dat niemand van de beantwoorders noch de organisatie enige verantwoordelijkheid kan nemen voor de gevolgen als ideeën tóch niet juist blijken te zijn.

Staal of niet, dat zal denk ik niet zo geweldig veel uitmaken voor de kans dat de bliksem inslaat. Belangrijker lijkt me wat er bij een inslag gebeurt. Ik heb geen idee hoe een inslag zich zal gedragen voor wie of wat zich onder een verder geïsoleerd stalen dak bevindt. Daar heb ik echter geen goed gevoel bij. Het lijkt me verstandig dan op een of andere wijze te zorgen voor vele goede geleidende verbindingen van je dak naar de grond. Zo maak je van je huis uiteindelijk een kooi van Faraday (staal rondom). Bedenk: tijdens een onweersbui ben je nergens zo veilig als IN een (stalen) auto.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft drie appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)