Cw bepalen

Leonie stelde deze vraag op 30 januari 2008 om 17:59.
Hallo,
Ik snap iets niet. Er staat in onze opdracht het volgende bechreven :Fw = 1/2 * Cw* A* p * v^2
Als je er een rechte lijn uit wilt krijgen moet je de Fw op de x-as zetten en de v^op de y-as.  Dit heb ik gedaan en dat klopte ook. Dan moest je de rc gaan bepalen dat heb ik ook gedaan maar dan zegt mijn leraar  het volgende : de rc is dan Fw/v^2 oftewel : rc = 1/ (1/2*Cw*A*p). Dit heb ik allemaal gedaan en heb daar een antwoord uit. Maar voor de andere proef (waar je het verband tussen het oppervlak en de snelheid moest gaan onderzoeken) moet je zelf gaan bedenken hoe je dan de Cw moet berekenen.

Zelf had ik bedacht dat je dan 1/A op de x-as moest zetten en v^2 op de y-as om er een rechte lijn uit te krijgen, dit klopte wel maar ik weet niet of dit goed is. En als dit klopt hoe moet ik dan daarmee de Cw gaan berekenen? (En als het niet klopt hoe moet ik het anders doen?) Ik kom er maar niet uit doe je de vergelijking rc=... er uit kan krijgen en vervolgens daarmee de Cw kan gaan berekenen. Alvast bedankt voor uw hulp, 

Groetjes Leonie

Reacties

Philip op 30 januari 2008 om 21:16

Heey,

Volgens mij klopt je uitwerking. Ik heb op de bijlage voor het tweede experiment even kort aangegeven hoe ik de luchtweerstandsconstante zou berekenen.

 

Succes,

Philip

Philip op 30 januari 2008 om 21:18

Even nog ter verduidelijking: Ik heb op x-as de snelheid in het kwadraat gezet en op de y-as de inverse oppervlakte.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft vijf appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)