energieopwekking

Aantjes stelde deze vraag op 14 januari 2008 om 14:53.

Hoi,

 Volgens de wet van Boyle- en Archimedes zou het mogelijk moeten zijn om (m.b.v. de hydrostatische druk van een vloeistof (water) en het aannemen van een andere vorm van een lichaam onder druk) energie te creeren uit water. hieronder staat een opstelling van het principe.
----------------------------------------------------------
Volgens mij is het mogelijk om met de bestaande techniek van vandaag energie te halen uit de expansie van samengeperste lucht in water. Het is namelijk zo dat samengeperste lucht vanaf een bepaalde diepte expandeert als het zich naar het wateroppervlak beweegt. Het interessante is dat de druk hierbij afneemt maar tegelijk het volume toe neemt waardoor de totale energie behouden blijft. (wet van boyle) Als je bijvoorbeeld een vat van 1000 liter hebt op 20 meter diepte en een druk van 300.000 Pa. dan zal dit vat in volume toegenomen zijn met een totale inhoud van iets minder dan 3000 liter en een absolute druk van 110.000 Pa. op 1 meter diepte.

Als je dit vat dan weer samendrukt (m.b.v. de aanwezige waterdruk op 1 meter diepte) naar de basispositie (waarbij het gewicht gelijk staat aan het volume en het vat naar de bodem zakt) dan zal hierbij dezelfde energie vrij komen als er in is gestopt.

 

Terwijl het vat expandeert zal de opwaartse kracht toenemen. Deze energieontwikkeling heeft geen direct verband met de expansie van de samengeperste lucht. (….?) Dit lijkt me in- iedergeval niet want de totale energie inhoud is gelijk: 1000 X  300.000 =  3000 X 100.000

 
Natuurlijk zal er altijd een verlies zijn wanneer je m.b.v. een turbine de energie terug probeert te winnen, maar door de snelheid en de toenemende kracht zal er een behoorlijke hoeveelheid energie gewonnen worden aan de opgaande beweging.

 

Reacties

Jan op 14 januari 2008 om 17:48

Dag Aantjes,

Je denkfout zit erin dat de expanderende lucht wel degelijk arbeid uitoefent op het omringende water. Het duidelijkst zie je dat als je je expansie plaats laat vinden in een klein bassin: het waterniveau zal dan stijgen, water wordt dus opgetid, er wordt potentiële energie aan toegevoegd.

Groet, Jan

s.t. op 22 januari 2008 om 13:12

wat ik denk dat wat die bedoelde is :dat een hoeveelheid lucht in volume te berkenen en de druk waaronder die bevind een weg aflegt naar de volgende atmosfeer hiermee hebje controle over zwaartekracht en elevatie en aangezien lucht minder energie kost om het te verplaatsen dan dat het oplevert . de tyd en ruimte die de lucht aflegt geeft meer ergie in berkening dan dat het heeft verbruikt om daar te komen.de druk gebieden kunnen als volgt worden berekent diepte 5 meter diepte 10 meter diepte 20 meter.

de kracht die het oplevert ( beweging wordt omgeleid naar boven de oppervlak daar wordt die kracht omgezet in energie die de volgende weer aanvoert om druk te maken  )is meer als genoeg .

volgende is nodig : compressor luchtvolumeregelaars dynamo s  en een rad onder water om de zogenaamde attoom te kopieren en uit balans brengen door een een hoeveel heid energie en naar stabilisatie toe  meer nergie verwekken meer info 

Jan op 23 januari 2008 om 09:18

Dag s.t.

Als jij een sluitende berekening hebt waaruit blijkt dat er energie overschiet aan zoiets, dan moet je die niet hier plaatsen, maar dan moet je ermee naar een patentbureau stappen.

Ik zou hem dan wel eerst en vooral nog eens héél goed op rekenfoutjes en vooral ook op denkfoutjes nakijken. Want ik weet zeker dat er ergens iets niet klopt.

Groet, Jan

 

 

Bram op 20 februari 2024 om 22:19
  • Het totaalplaatje ontbreekt omdat een zandloper het tegenovergestelde is van een waterloper. (Kwart slag draaien) door de vier kwart van een water en zandloper welke in dit verhaal lucht is krijg je een wiel. De truc is om lucht van water te scheiden tijdens het zakken van water.  (Weerstand = R Vermogen = P Beide zijn ze "Warmte") enkel positieve weerstand is verborgen in onze kennis. Door ná het wrijvingskracht medium (R=P) lucht toe te voegen zal het verwarmde water (wrijving is warmte) door een schuine buis omhoog worden geleid. Tijdens afkoelen warme lucht van onder toevoegen en zo heb je water waar je het wil en lucht waar je het wil, met de hoofdregel dat lucht altijd boven water WIL komen. Met die wil van de kruising krijg je een waterloper welke geen verlies van weerstand kent omdat er geen brandstof in gaat. De "massa" is de "brandstof" maar gelukkig hebben we geen zogenaamd energie probleem waar geld mee kan worden verdiend, plus belasting over kan worden verdiend. Puur door op school al te vertellen dat opbrengst zonder verlies onmogelijk is.

Maar alles staat in balans met elkaar twee zandlopers gecombineerd vormen een wiel. Maar als iedereen zo makkelijk energie kan produceren valt er niets te verdienen. Wrijf maar eens in de handen en kijk hoe snel er warmte onstaat. Dus door een water "bron" te kruisen met een zandloper (lucht "bron") ontstaat er een wiel en dus warmte energie en bewegings energie. Dit ziet niemand, omdat de oplossing te simpel is om te zien als totaalplaatje. We zijn allemaal te zeer bezig met onze vrijheid verkopen aan de banken om onze eigen hebberigheid te kunnen betalen.
Pas als je kunt denken als een vrij mens zonder stroom of invloeden en op kader van principes die werken zoals een cifon, kun je ontdekken dat het leven meer inhoudt dan rond rennen als een kip zonder kop. 

Wrijvingskracht is namelijk enkel bekend in "negatieve" vorm als weerstand/verlies (WARMTE) terwijl eigenlijk alles een tegen pool heeft. En zo onstaat er het idee dat energie opwekken lastig is, terwijl de piramides al zo werkten. zonder brandstof geen verlies. Thats all. Velen zullen niet willen geloven wat ze lezen.
Theo de Klerk op 20 februari 2024 om 22:56
>een zandloper het tegenovergestelde is van een waterloper
waar komt die zand/waterloper nu ineens weer vandaan?

>denken als een vrij mens [...] dat het leven meer inhoudt dan rond rennen als een kip zonder kop
Inderdaad. Maar een kip met of zonder kop heeft blijkbaar niet door dat nergens "voor niks" energie vandaan komt. Al die mensen die telkens weer hier beweren dat het wel kan, komen nooit eens met werkend bewijs (papier en misverstand zijn geduldig). Dus... toon eens wat werkend bewijs. Wat die piramides er nu weer mee te maken hebben is me ook volslagen onduidelijk.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft negenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)