overkoken

Liezz stelde deze vraag op 06 augustus 2007 om 12:46.

Waarom kookt water niet over en bv soep en melk wel?

Thnx

 

Reacties

Jan op 08 augustus 2007 om 09:01

Dag Liezz,

Ik vond deze link voor je:

http://www.kennislink.nl/publicaties/waarom-kookt-melk-over

Verder denk ik dat in het algemeen de stabiliteit van de (stoom) bellen er veel mee te maken heeft. Een watervliesje is niet zo stabiel, bellenblazen met schoon water gaat slecht. Een stof die voorkomt dat dat vlies te sterk verdampt (denk bijv. aan zeepsop) houdt die bellen in stand waardoor ze makkelijk de rand van de pan kunnen bereiken.

 Groet, Jan 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft elf appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)