temperatuur rode wijn

Jochen stelde deze vraag op 30 april 2007 om 10:11.
Als de omgevingstemperatuur ongeveer 25°C is en ik wil een glaasje rode wijn drinken, die zoals op de fles staat moet gedronken worden aan 16-17°C, hoe lang moet de fles wijn dan in de frigo (die een temperatuur van 5°C genereert) of in de diepvriezer (die een temperatuur van -21°C genereert) staan?

Reacties

oscar op 30 april 2007 om 11:23

Beste Jochen,

Dat kun je in zijn algemeenheid niet zeggen. Het hangt er namelijk vanaf hoe goed je fles isoleert maar b.v. ook of je fles contact maakt met de wand.

Dat eerste kun je wel uitzoeken door een vergelijkbare fles (b.v. met water) in de vriezer te leggen en regelmatig de temperatuur te meten. Schattingen hiervan kun je vast op het internet vinden. Maar ik weet het niet. Dat tweede kun je proberen te voorkomen. B.v. door de fles op een rekje te leggen en te zorgen dat het niets aanraakt.

De vriezer gaat sneller (maar dat had je al bedacht). Maar juist daarom heeft de koelkast de voorkeur omdat je niet zo snel de juiste temperatuur voorbijschiet. Natuurlijk is het veel beter om de fles zeer lang in een ruimte met de juiste temperatuur te laten staan. 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft negentien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)