Energiewisseling van de Aarde

A. stelde deze vraag op 08 maart 2007 om 21:59.

Ik heb hier een voorstelling. Ik wonderde altijd waarom het was dat in b.v. Oktober of November (gedurende de herst) waarom zou het aanzienlijk kouder zijn in een bepaalde halfrond, aangezien dat in werkelijkheid de hoek van straling van de zon -(welk verantwoordelijk is voor de zogehete tijdperioden winter, zomer, enz.) is DEZELFDE als dat van bijvoorbeeld Februari of Maart - welke makkelijk na te slaan is door de 'lengten van de dagen' na te meten. De verklaring die ik hiervoor heb is dat het heeft heeft alles te maken met de hoeveelheid kern- en grond temperatuurkracht (door kracht wordt namelijk energie betekend) dat de aarde op wat tijdstip ook houdt in. Zo gaand uit van deze voorstelling is het ook waar te nemen dat gedurende de zomer, van alle die hetere dagen, de aarde zou zo een opstapeling van temperatuurenergie in zich verzameld hebben, dat het neemt maanden om die energie vrij te laten -(welke gebeurt geleidelijk over maanden heen) en dus, alhoewel is de stralingshoek van het zonnelicht dezelfde op een bepaalde oktoberdag als b.v. een dagje in februari of zo, het is dus warmer te voelen op die oktober dag. En dan moet deze theorie toegepast worden voor de andere seizoenen ook. Deze werking van fysieke lichamen als latent effect heet in het Engels.
Eindelijk, wil ik de lezer van deze theorie klaar maken dat ik ben op deze theorie als geen-wetenschapper achtergekomen, en dat het zit dus mogelijk voor fout in. Ik stel deze dan voor als een soort kwestie zowel theorie, en als mogelijk wil ik wat hulpzaam commentaar tegenkomen van best een natuurkundige of zo.  Heel veel dank.

Met vriendelijke groet,
A.N.

Reacties

Jan op 09 maart 2007 om 00:09

Je voorstelling is wel zo ongeveer juist, die gemiddelde temperatuur ijlt inderdaad duidelijk na op de zonnestand. Hiervoor hoef je echter niet eens de seizoenen erbij te halen, ook binnen een etmaal is dit effect duidelijk aanwezig. Als je verstorende effecten als onregelmatige bewolking e.d buiten beschouwing laat, zal het koudste moment van een etmaal liggen ergens rond zonsopkomst en niet om middernacht, het warmste moment van de dag ligt enkele uren ná de hoogste zonnestand. (en dat kan dus 's zomers makkelijk pas om 5 uur 's middags zijn)

Alles is puur afhankelijk van een evenwicht tussen instraling (van zonlicht op de aarde) en uitstraling (van warmte door de aarde)

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft twintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)