Snelheid sneeuwbal van berg

Rick stelde deze vraag op 19 februari 2007 om 16:49.

Ik zit in V5 en moet voor natuurkunde 2 in access een spel maken met een natuurkundig onderwerp, ik heb gekozen voor een sneeuwbal die je met een bepaalde kracht van de helling moet duwen. De helling die wij hebben gemaakt is

( cosx + 0,75 sin (x+1))+5

wat is dan de snelheid van de sneeuwbal uitgerekend per newton ? ik loop er helemaal op stuk...

Bij voorbaad dank, Rick Keek

Reacties

Rick op 19 februari 2007 om 16:53

Ik dacht dat je de miss. iets met de inverse tangens van de afgeleide moest doen ? tan^-1 (-sinx + 0,75 cos (x+1)) daarna kan ik de weerstand ervan af halen, dat is geen probleem maar moet ik ook nog wat doen met de normaalkracht ?

 

Bas op 19 februari 2007 om 22:09

Beste Rick,

Ik denk dat je met die parametrisering te hoog grijpt. Probeer het anders eerst met een schuine helling? Als dat goed gaat kan je de vorm van de helling misschien iets complexer maken.

Twee jaar geleden heb ik iets vergelijkbaars gedaan als practicumproject. Ik heb het uiteindelijke verslag bijgevoegd. Dat vind je vast leuk om te lezen en wie weet heb je er ook nog iets aan! Niet plagiëren he. ;-)

Groeten!

Bas 

Rick op 19 februari 2007 om 23:03

Hm.. ja misschien, ik zal er eerst nog eens een dag of wat aan besteden voordat ik er echt achter ben dat het te hoog gegrepen is omdat ik het graag nog zou oplossen. ik hoop dat ik wat aan je verslag heb, ik zal t even goed bestuderen

 Hartelijk Bedankt!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft zes appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)