volume berekenen ongelijk prisma

david stelde deze vraag op 15 februari 2007 om 16:39.

Hallo,

Sorry als ik het verkeerde onderwerp-hoofdstuk zou hebben gekozen maar berekeningen of iets zag ik er niet tussen.

Kan iemand mij helpen met mijn volgende vraag?

ik ben opzoek naar de formule waarmee ik de inhoud/volume van een ongelijk prisma mee kan berekenen, dus neem een normaal prisma maar dan is het bodemvlak/zijde bijvoorbeeld groter dan het bovenvlak van het prisma, als kaaspunt vanaf de zijkant bekeken.

Ik heb een opdracht om 2 kisten te bouwen voor subwoofer luidsprekers in een kofferbak van een auto, de schuine achterzijde(tegen achterbank) is cookie, gewoon de lijn doortrekken en in 2en delen om inhoud te berekenen, dan zou de luidspreker er aan de voorzijde inkomen maar deze ligt schuin achterover(dus kist minder diep aan de bovenzijde, maar dan was er nog een wens van de klant, daar het 2 luidsprekers zijn moeten ze als ze naast elkaar staan beide schuin naar binnen gedraaid zijn, en de eis van de luidspreker fabrikant is dat deze kist 16,99 LTR -/+0,25LTR moest zijn!

Kunt/wilt u/iemand mij hierbij helpen, alleen met de formule zou ik al blij zijn en verder kunnen,

bijvoorbaad dank, vriendelijke groeten David. 

 

Reacties

Peter op 15 februari 2007 om 18:58
Ik zou zo uit mn hoofd geen formule ervoor weten.......ik denk dat je het best de prisma 'in stukken kan hakken' zodat je eenvoudige vormen als balken, piramides, dat soort dingen overhoudt. Hiervan kan je de volumes berekenen, optellen en klaar is kees

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft achttien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)