flamberen van alcoholhoudende drank

Stephanie stelde deze vraag op 10 oktober 2006 om 16:38.
waarom is wijn niet brandbaar?

Reacties

Melvin op 10 oktober 2006 om 20:44

Beste Stephanie,

Sterkere alcoholische dranken zijn wel brandbaar (rum bijvoorbeeld). Stel voor dat je rum verdunt (met water) tot het het alcoholpercentage van wijn heeft. Denk je dat het dan nog steeds kan branden?
Waar ligt de brandbaarheid van een alcoholische drank dus aan?

Groet,
Melvin

Stephanie op 10 oktober 2006 om 21:12
Dus als de pure alcohol verdunt wordt met water, is het niet meer brandbaar?
Melvin op 10 oktober 2006 om 21:18

Ja, als je alcohol genoeg verdunt, kan het niet meer branden. Er verdampt dan per seconde minder alcohol aan het oppervlak, zodat in een alcohol/luchtmengsel de alcoholmoleculen ver van elkaar af zitten en elkaar dus moeilijker kunnen "aansteken". Daarbovenop koelt de verdamping van water aan het oppervlak de omgeving zover af dat al met al de verbranding niet spontaan doorgaat. Volgens mij (maar ik kan er een procent of 10 vanaf zitten) ligt de grens ongeveer bij 30-40 % alcohol.

Groet,
Melvin

Stephanie op 10 oktober 2006 om 21:23
BEDANKTTTT!
Ik snap het nu helemaal,
Bedankt!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft dertig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)