omrekenen celsius kelvin

giovanni stelde deze vraag op 20 september 2006 om 15:19.

Ik heb een paar product eigenschappen van een kunststof en ik wil deze invoeren in de computer maar nou vraagt de computer naar een andere eenheid wie kan mij vertellen hoe dat je de volgende eenheden omrekent:

 De soortelijke warmte van 2.200 J/kgxgraden celcius naar ...J/kgxKelvin

en

het warmtegeleidingsvermorgen van 2.8e-3 W/mmxgraden celcius naar ....W/mxKelvin

Reacties

Ron op 20 september 2006 om 16:19

Dag Giovanni,

Wat in jouw samengestelde eenheden genoteerd staat als °C of K zijn geen temperaturen, maar temperatuurverschillen. (ΔT)

Als het zoals hier om temperatuurverschillen gaat is het heel eenvoudig. Iets dat 10 °C in temperatuur stijgt, stijgt ook 10 K. Je hoeft de door jou gevraagde waardes dus niet om te rekenen. Wel goed dat je er aan gedacht hebt overigens. 

Algemener: temperatuur kun je uitdrukken in graden Celsius en in Kelvin.  Voor huis-tuin en keuken gebruik is graden Celsius het handigst, voor wetenschappelijk gebruik is Kelvin wat 'netter'. Je kunt de temperatuur in Kelvin uitrekenen door bij de Celsius temperatuur er 273 op te tellen. Kamertemperatuur (20°C) is dan 293 K.

 

giovanni op 20 september 2006 om 16:48

oke dank je wel. het verschil tussen celcius en kelvin wist ik wel maar omdat het ook wordt vermenigvuldigd dacht ik dat je er wel aan moest rekenen.

bedank iig! 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft vier appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)