cassettebandje

Michelle stelde deze vraag op 06 juni 2006 om 13:28.

Ik heb op heel veel sites gezocht maar ik kon het antwoord niet vinden.

 Hoe werkt een cassettebandje?

Willen jullie mij alsjeblieft vertellen hoe het werkt want ik kan het nergens vinden.

Groetjes Michelle

Reacties

Melvin op 06 juni 2006 om 15:15

Beste Michelle,

Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Cassetterecorder staat hoe een cassetterecorder werkt. Het bandje is hierbij gewoon de magneetband (in een plastic omhulsel).

Heb je zo genoeg info, of is iets nog niet duidelijk?

Groetjes,
Melvin

rick op 09 juni 2006 om 10:02
ik heb deze vraag ook alleen ik heb niks aan wikipedia. zijn er geen andere sites?
jacqueline op 05 april 2009 om 20:33
Er zit een rol tape in het cassettebandje met een magnetiseerbaar laagje. Ook zit er een elektromagneet in waarvan de sterkte met elektrische stroom te regelen is.

Om muziek op het bandje te zetten, wordt het geluid (=de muziek) omgezet  in een elektrisch signaal. Omdat het geluid in intensiteit verschilt, verschilt dit elektrische signaal ook in intensiteit. Door dit signaal naar de elektromagneet te sturen, zal de sterkte van de magneet op de zelfde manier varieren.

Als de tape door het veld van de elektromagneet wordt gehaald, raakt de magneet gemagnetiseerd. Maar de variërende veldsterkte zorgt ervoor dat de tape op elk stukje anders gemagnetiseerd raakt. Dit wordt de blauwdruk van het muziek, zeg maar.

Vervolgens moet het muziek afgespeeld worden. De magnetische tape moet dus dat elektrische signaal weer opwekken. Een draadraam ligt dicht in de buurt van de tape. Als de tape gaat bewegen, verandert het magnetisch veld in de stroomkring. De tape is immers overal anders gemagnetiseerd en is in beweging. Daardoor ontstaat een elektrische stroom (wet van faraday). En deze heeft hetzelfde patroon als de magnetische tape.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft acht appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)