resultante

loorreindaan stelde deze vraag op 02 maart 2006 om 15:31.
kun je het effect van 2 krachten op elkaar voorspellen?? het heeft iets te maken met resultante ( niet dat ik weet wat resultante is) we hebben er al heel hard naar gezocht maar nog geen antwoord gevonden

Reacties

Melvin op 02 maart 2006 om 15:38

Hallo,

Volgens mij is de resultante kracht niets anders dan twee krachten bij elkaar opgeteld. Is de ene kracht F1 naar rechts en de andere F2 naar links, dan is de resultante kracht F1-F2 naar rechts, of F2-F1 naar links. Als de krachten een hoek met elkaar hebben, kan je ze gewoon optellen als vectoren (zie figuur voor het optellen van vectoren).

Groeten,

Melvin

khaula op 17 januari 2019 om 19:31
de resultante is de kracht die groter is dan de andere kracht stel dat je 2 pijlen in tegengestelde richting hebt en de ene pijl die is kort en stelt wrijvingskracht voor en de andere pijl is lang stelt duwkracht voor. Dan is duwkracht duidelijk de resultante want het is groter dan de wrijvingskracht
Jan van de Velde op 18 januari 2019 om 00:26
dag Khaula,

je zegt dat niet helemaal goed. De resultante zal dan wel de richting hebben van de duwkracht, maar voor de grootte zul je er dan de wrijvingskracht toch eerst af moeten trekken:



zoals hierboven: een kracht van 5 () naar rechts minus een kracht van 2 () naar links geeft een resultantekracht van 3 () naar rechts.

groet, Jan
Theo de Klerk op 18 januari 2019 om 17:50
Nog een aanvulling...

Bijlagen:

Lowiechie Dhaese op 03 juni 2022 om 14:49
De resulterende kracht of resultante is de vectorsom van de inwerkende krachten. Als alle inwerkende krachten vervangt door de resultante dan krijg je exact hetzelfde effect.
Theo de Klerk op 04 juni 2022 om 14:32
resultante = resultaat (eindwaarde) van optelling van vectoren

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft zevenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)