Website natuurkunde.nl vernieuwd

Onderwerp: Gebruik van computer bij natuurkunde, Maatschappij

Een nieuw jasje voor natuurkunde.nl, ook geschikt voor smartphones.

Natuurkunde.nl wordt al meer dan tien jaar door bovenbouwleerlingen en docenten gebruikt om meer informatie te vinden over natuurkunde. Verschillende generaties leerlingen hebben onze website gevonden om artikelen te lezen en opgaven te oefenen, momenteel zijn er zo'n 750.000 bezoekers per jaar. Omdat we graag willen dat de site goed bezocht blijft worden, hebben we onlangs de website in een nieuw jasje gestoken.

Vernieuwde structuur

Een van de belangrijkste veranderingen is de plattere structuur van de website. Er zijn minder categorieën waardoor het zoeken op de website een stuk eenvoudiger is.

Overzichtspagina artikelen

Overzichtspagina artikelen, zoals weergegeven oktober 2014

Samenwerking met scheikunde

Nieuw is ook de samenwerking met scheikunde. Stichting C3, die scheikunde promoot, beheert de website Exactwatjezoekt.nl. Op deze website is informatie te vinden over diverse bèta-opleidingen en -beroepen. Alle informatie op dat gebied die voorheen te vinden was op onze site is nu daar te vinden. Stichting C3 is daarnaast bezig met de scheikundevariant van Natuurkunde.nl. Deze zal later in 2014 online gaan.
Alle genoemde websites en ons eigen zusje Sciencespace zijn voortaan te vinden in de navigatie bovenin onze website.

De vraagbaak

Onze vraagbaak is flink op de schop genomen. Voor gebruikers is de mogelijkheid om te quoten toegevoegd en werken met formules is een stuk eenvoudiger. De moderatoren van de vraagbaak hebben de mogelijkheid om discussies af te sluiten of om discussies te splitsen. Dat laatste is vooral handig als er in een discussie een nieuw onderwerp wordt aangesneden. Wat onveranderd blijft is dat iedereen in onze vraagbaak vragen over natuurkunde kan plaatsen en daar op kan reageren. Verder blijven we er naar streven om 90% van de vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Tablets en smartphones

Zoals aangegeven is de website natuurkunde.nl al lang in de lucht. Bij de lancering bestonden er nog geen Iphones of tablets en bij het ontwerp van de website is hier dus ook geen rekening mee gehouden. Onze vernieuwde website is uiteraard wel goed te bekijken op tablets en smartphones.

Facebook en twitter

De sociale media hebben nu een meer prominente plek op onze website. Kijk eens op onze Facebookpagina of Twitter en laat daar weten wat je van de nieuwe site vindt. Je kunt er komen door rechtsboven op de site het juiste icoontje te kiezen of ga rechtstreeks naar Facebook of Twitter.

Twitterlogo