Films op natuurkunde.nl

Onderwerp: Geluid

Op deze website vind je veel filmpjes. Hier alvast een selectie. Klik op de begeleidende tekst om naar het bijbehorende artikel te gaan.

Interview met Ivo van Vulpen

Interview met Ivo van Vulpen

Bekijk hier een interview met Ivo van Vulpen, Nikhef. Ivo van Vulpen is expert op het gebied van subatomaire deeltjes. Het interview is afgenomen door Jan Lepeltak.

Interview met Marieke Snelder

Interview met Marieke Snelder

Bekijk hier een interview met Marieke Snelder, Universiteit Twente. Marieke Snelders is expert op het gebied van de Majorana-deeltjes. Het interview is afgenomen door Carla Desain.

Interview met Robbert Dijkgraaf

Interview met Robbert Dijkgraaf

Bekijk hier een interview met Robbert Dijkgraaf, Universiteit van Amsterdam. Het interview vond plaats in het kader van de benoeming tot directeur van het Princeton Institute for Advanced Study.

Interview met Erik Verlinde

Interview met Erik Verlinde

Bekijk hier een interview met Erik Verlinde, Universiteit van Amsterdam

Interview met Heino Falcke

Interview met Heino Falcke.

Bekijk hier een interview met Heino Falcke, hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Interview met Frank Linde

Interview met direkteur van het Nikhef, tevens directeur van de Stichting Natuurkunde.nl, Frank Linde.

In een interview vertelt Frank Linde over zijn passie voor de natuurkunde. Van veel van de dingen die hij aanstipt, is op natuurkunde.nl extra informatie te vinden. Ga daarvoor naar dit artikel.

High Speed Lightning

Een flitsend begin van dit artikel, afkomstig uit het artikel over bliksem.

Het artikel High Speed Lightning bevat een aantal mooie filmpjes over bliksem. Deze filmpjes zijn met verschillende snelheden opgenomen, zodat debliksemflitsen op gewone snelheid en in verschillende mate van slow motion worden weergegeven.

Muziek en natuurkunde

Veel van de onderdelen die je leert bij mechanica, zijn toe te passen op het onderdeel geluid. Kijk daarvoor maar eens in de artikelen over de contrabas waaruit onderstaand filmpje afkomstig is.

 

 

Videowedstrijd Tube4Proof

 

De bezoekers van natuurkunde.nl en sciencespace kunnen ook zelf een video maken. Daarmee doe je mee aan de wedstrijd Tube4Proof.