Icon up Overzicht

De Anaconda studiereis

Onderwerp: Overige onderwerpen

Op de Universiteit Twente wordt er niet alleen gestudeerd en aan onderzoek gedaan. Een groot aantal studenten is naast het studeren, druk met tal van andere bezigheden. Zo ook een zestal studenten van de opleidingen Technische Natuurkunde en Chemische Technologie. Zij zijn bezig geweest met het organiseren van een studiereis. De drieweekse reis naar Brazilië kan achteraf als zeer geslaagd gezien worden. Afgelopen april en mei was het zover: een groep van 25 studenten en 4 professoren reisde af naar Zuid-Amerika! Om meer te weten te komen over de organisatie en de inhoud van een studiereis moet je snel verder lezen. >

Zoals je wel van je eigen vakanties zult weten, moet er altijd veel voorbereid worden voordat je op reis gaat. Je moet natuurlijk eerst een leuke plek uitzoeken waar je heen gaat, je zoekt alvast uit wat er daar allemaal te doen is en je moet goed nadenken over wat je allemaal meeneemt. Ook let je goed op of je alles wat je wilt doen wel kan betalen. Voor een studiereis geldt eigenlijk precies hetzelfde, alleen het tweede punt "uitzoeken wat er daar allemaal te doen is" en het vierde punt "opletten of je alles wel kan betalen" worden iets meer gestructureerd aangepakt dan dat je bij een normale vakantie zou doen.
Omdat het erg belangrijk is om te weten wat je drie weken lang gaat doen, komt er een lange voorbereiding bij kijken. Hier zijn de zes schrijvers van deze website, twee jaar lang druk mee bezig geweest. Ze zijn trouwens nog steeds bezig om de puntjes op de i te zetten. Op de rest van deze website kun je verhalen vinden over de voorbereidingen en uiteraard over de reis zelf. Daarnaast geven de vele foto’s en filmpjes een goede indruk over wat de studenten (en de begeleiders) allemaal hebben gedaan in het verre Brazilië.