Magnesium ionen

Naomi stelde deze vraag op 01 juli 2021 om 14:07.

Heehooi ik had een vraagje:
Het ion Nakomt terecht in punt Q. Door magnesiumatomen in ruimte 1 te brengen, kunnen er ionen Mg2+ ontstaan. (zie bijlage) 

Kan iemand mij uitleggen of een ion Mg2+ boven of onder punt Q terecht komt? 

Reacties

Jan van de Velde op 01 juli 2021 om 14:25
dag Elise / Liselotte / Naomi,

Ik weet niet of jullie drie klasgenoten, of één en dezelfde persoon zijn. Maar het is hier niet verboden om meerdere vragen te stellen hoor: er is geen limiet van één vraag per persoon per dag of zo. 

En dan je / jullie vraag:
  • wat is het verschil tussen Na+ en Mg2+ qua lading? Wat betekent dat voor de (bewegings)energie die die deeltjes krijgen in ruimte 2?
  • wat is het verschil tussen Na+ en Mg2+ qua massa? Wat betekent dat voor de snelheid die die deeltjes krijgen in ruimte 2 en waarmee ze ruimte 3 in gaan?
  • wat is het verschil tussen Na+ en Mg2+ qua lading? Wat betekent dat voor de lorentzkracht op die deeltjes in ruimte 3?
  • wat is het verschil tussen Na+ en Mg2+ qua massa en snelheid? Wat betekent dat voor het gemak waarmee die deeltjes af te buigen zijn van een oorspronkelijk rechte baan?

groet, Jan
Gert Kiers op 04 juli 2021 om 22:09
In de volgende vraagbaakvraag staat de formule voor de straal van de baan in het magneetveld. U en B zijn beide gelijk voor beide deeltjes, anders is het geen goed experiment. Kijk wat de straal wordt als de massa en de lading anders zijn.

www.natuurkunde.nl/vraagbaak/79119

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft negentien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)