Kleppen

Renda stelde deze vraag op 20 mei 2020 om 23:34.

Quote

 de 1e klep is Air to open klep STC
de 3e klep is Air to close klep STO
Alleen de 2e klep kan ik niet vinden in me tabellenboek, dit lijkt ook lucht aangestuurd ..
Enige idee?

Reacties:

Theo de Klerk
20 mei 2020 om 23:43
Quote
Geen idee - dit lijkt me een vakgebied-achtige/technische vraag (luchtfiltering??). Misschien dat een toevallige lezer daar meer over weet.
Jan van de Velde
21 mei 2020 om 00:57
Quote
Dag Renda,

volgens mij draai je kleppen 1 en 3 om. Luchtdruk in dat bovenste blauwe deel links (A) drukt het membraan naar beneden en zal daarmee de klep (dat zwarte kegeltje) onderaan tegen de zitting drukken en dus sluiten. 

In de middelste tekening zien we de (lucht?)bediening niet, maar ook niet het systeem  dat bij afwezigheid van luchtdruk of een andere wijze van bediening de klep in een zekere stand zal zetten. Bij kleppen A en C is dat die veer, die bij beide de klep naar boven zal trekken. Bij gebrek daaraan is m.i. dus niet te besluiten of  die klep B onbediend open zal zijn, of onbediend gesloten. De middelste tekening lijkt mij dus een uitvergroting van wat er op de beide buitenste tekeningen schematisch getekend onderaan hangt, de feitelijke klep:

 

NB, don't take my word for it, ik baseer mijn uitspraken slechts op technische boerenverstandlogica, niet op uitgebreide kennis van klepsystemen.

Misschien kun je beter eens je licht opsteken bij het subforum "praktische en overige technische wetenschappen" van Wetenschapsforum.nl . Daar surfen wel mensen rond die hier meer van zouden kunnen weten. 

groet, jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft zevenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)