beeldchip van een camera

natuurkundestresskip stelde deze vraag op 11 mei 2020 om 13:22.

 Hallo!

Ik heb bij een practicum de betekenis van een beeldchip op een camera nodig, maar ik kan nergens vinden wat een beeldchip nou precies doet. Dus mijn vraag is: wat doet een beeldchip? Ook moet ik de grootte van een beeldchip berekenen, heeft iemand eventueel ook een idee hoe ik dat kan doen?

Bedankt alvasttt:)

Reacties

Theo de Klerk op 11 mei 2020 om 14:14
Een beeldchip bestaat uit kleine halfgeleidercellen die opvallend licht (aantal fotonen) omzetten naar een elektrische lading die daarmee overeenkomt. Zo ontstaan er drie (voor elke basiskleur een) grijze foto's die over elkaar gelegd een kleurenbeeld geven.
De ladingen worden doorgegeven aan een geheugenchip die ze vastlegt in een .jpg of .tif of .raw plaatje dat je later op je computer kunt bewerken.

Met een beetje zoeken op internet vind je van alles: bijv. https://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_camera
natuurkundestresskip op 11 mei 2020 om 14:44
Toop heel erg bedankt voor de snelle reactie! Weet u misschien ook hoe ik de grootte van de beeldchip kan berekenen ? (misschien met voorwerpafstand en dat soort dingen)
Theo de Klerk op 11 mei 2020 om 15:34
Als je een voorwerp op afstand v beeldvullend kan afbeelden kun je de vergroting bepalen als je ook beeldafstand b kent (lens tot chip).
N = b/v
Anders blijft het gokken. Verschillende camera's hebben ook andere chipgroottes - deels afhankelijk van aantal mega-pixels die het beeld vormen, maar sommige chips hebben ook meer pixels in een millimeter dan andere. 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft vijfentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)