10 toeren/seconde machine

P.a van duijn stelde deze vraag op 30 november 2019 om 23:33.

Quote
Meneer’hier heb je weer die onbenul van een p.a van duijn ik weet niet of ik nog van de site gebruik mag maken?maar ik heb een idee ‘en een vraag als je aan een buis onder een veer doet die met een staaf in de bodem van de buis gaat’halverwege of onder het midden doe je nog een bodem’in de buis doe je voor een klein stukje een gewicht’dat weer aangetrokken word door een elektromagneet’aan de zijkant van de buis doe je een tandheugel die over een tandwiel loopt’als de stroom van de magneet af is valt het gewicht op de bovenste bodem’en zal de veer indrukken en tevens het tandwiel bewegen’voordat de veer ontspant trekt de magneet het gewicht 10 of20cm omhoog’en zo heb je ongeveer20toeren in 2seconden is dat wat of ie het weer onefficent?

Reacties:

Theo de Klerk
01 december 2019 om 01:12
Quote
Natuurlijk mag je van de site gebruik maken en vragen stellen.
Maar je voorstellen/ideeen zijn vaak zo uitzonderlijk en onpraktisch dat dit forum niet de plek is daar verder over uit te weiden. Van bovenstaande beschrijving (die eerst eens in zinnen met punten en hoofdletters moet worden opgesplitst) begrijp ik weinig. Een verhelderende tekening zou helpen. 
Voor zover ik er een touw aan kan vastknopen lijkt het weer een constructie waar van alles van alles in beweging zet en leidt tot... geen idee.
Als het doel is iets met 20 toeren in 2 seconden te laten draaien, dan zou ik een gewone elektromotor gebruiken. Zoals een langzaam draaiende boormachine. Stuk simpeler, compacter en... al te koop.
p.a van duijn
01 december 2019 om 10:59
Quote
ik heb in principe alleen lagere school doorlopen,en heb ee iQ van rond de 60 punten dus vandaar mijn onsamenhangende uitleg,in tekenen blink ik al helemaal niet uit,vandaar,ik zo ook niet weten hoe ik die moet versturen!p.a van duijn
Theo de Klerk
01 december 2019 om 12:04
Quote
Opleiding en IQ zijn geen drempels voor deze website. Maar bedenk wel dat "losse flodders" niet zo zinvol zijn. En bedenk eens of iets praktisch is: zoals een zichzelf verplaatsende tv (uit een vorige suggestie van je): dat werkt in woonkamers niet die vol staan.
p.a van duijn
01 december 2019 om 12:40
Quote
ik wou even reageren op dat van die tv,het was de bedoeling da door het systeem niet de hele tv verplaatste,maar dat de tv in verschillende gradenhoeken kon draaien,elektrisch,vriendelijke groet p.a van duijn!
p.a van duijn
01 december 2019 om 12:46
Quote
maar het idee bestaat al een paar jaar!
p.a van duijn
01 december 2019 om 13:00
Quote
mijn laaste idee die ik had,is een horloge dat meld wanneer iemand een lijk geworden is door te melden dat de lichaamstemparatuur onder de 30 graden is gezakt,en het signaal naar een ontvangst kastje stuurt,wel een beetje luguber,mijn broer zegt dat niemand zo iets wil maar het technisch wel mogelijk is!
Theo de Klerk
01 december 2019 om 16:14
Quote
Nogmaals: al dit soort "ideeën" hebben geen plaats op deze website. Ik ga er in elk geval niet verder op reageren. Of iemand het wil... geen idee. Geen polsslag is ook vaak een goede indicatie van niet meer leven. 

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft negen appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)