wat is het hoogste vriespunt?

wout stelde deze vraag op 10 september 2019 om 07:09.

Quote

 Water begint te bevriezen vanaf 0 graden celsius. Zijn vloeistoffen die bevriezen/veranderen in een vaste stof bij een hogere temperatuur? Zo Ja welke Zijn dit dan? En zijn deze dan ook breekbaar?

Reacties:

Jan van de Velde
10 september 2019 om 08:15
Quote
dag Wout,

Of we een stof een gas, vloeistof of vaste stof noemen hangt af van hun fasetoestand bij kamertemperatuur. Want in die fase komen we stoffen tegen in onze dagelijkse omgeving. Maar elke stof kan in elk van die drie fasen voorkomen, afhankelijk van de temperatuur
In die zin is je vraag dus een beetje vaag: want ik zie even de zin niet van een zoektocht naar een stof met een smeltpunt hoger dan 0°C maar lager dan 20°C.

Dus hoe bedoel je je vraag eigenlijk?

groet, Jan
Theo de Klerk
10 september 2019 om 09:45
Quote
zoals Jan zegt kan elke stof bevriezen of smelten (aannemend dat de stof niet ontleedt in andere stoffen bij toenemende warmte). Er zijn smelt- en kookpunttabellen waarin veel stoffen worden genoemd. Ijzer is een stof die bij hoge temperatuur pas smelt.

Elke vaste stof is breekbaar: dan laten naast elkaar gelegen atomen (in een rooster gerangschikt) elkaar los. Aan zo'n rooster ligt het of het makkelijk breekt (glas) of eerst heel erg vervormt (rubber).

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft vijftien appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)