Overstap 5 Havo naar 4 VWO met natuurkunde

Wessel stelde deze vraag op 18 juni 2019 om 10:26.

 Mijn vraag gaat over het volgende:
Ik ben zojuist geslaagd voor mijn HAVO examen. Krijg nu de kans om het VWO te gaan doen. Echter, mét Natuurkunde, omdat ik dit voor mijn voorkeurs vervolgopleiding nodig heb. Ik ga starten in 5 VWO. Ik heb alleen in 3 HAVO natuurkunde gehad en in 4 en 5 HAVO alleen NLT. Ik wil dus voor het nieuwe schooljaar begint, proberen Natuurkunde 4 VWO in te halen, thuis. Hebt u tips hoe ik dat aan zou kunnen pakken? Misschien advies voor boeken, opdrachten, werkwijze, hulpmiddelen?

Alvast bedankt voor uw reactie. Groet, Wessel uit Schiedam

Reacties

Theo de Klerk op 18 juni 2019 om 11:01
Je wilt iets gaan doen waar natuurkunde bij vereist is, maar je hebt het op havo steeds weten te vermijden? 
Dan heb je een zware kluif. NLT kwalificeert nauwelijks voor natuurkundekennis. Dat hangt een beetje van de school af: ik ken er waar NLT een "weggevertje" is (want toch alleen maar schoolexamen) en andere waar het heel serieus genomen wordt.

Dat betekent dat je voor 5 vwo de boeken natuurkunde van 4 vwo helemaal moet doornemen en begrijpen. Natuurkunde in de bovenbouw begint min of meer opnieuw en is ook meer op inzicht en logica gebaseerd, dus natuurkunde uit 3 vwo kun je overslaan. 

Ik zou proberen van school of klasgenoten de boeken voor vwo 4 die bij de door jouw school gebruikte methode horen, te pakken te krijgen en door te nemen. Liefst met de opgaven erbij (uitwerkingenboekjes kunnen dan handig zijn - maar alleen om te kijken waar je het goed/fout deed, niet om vooraf al te spieken en antwoorden over te schrijven - daar leer je niks van).

Dus... methode boek voor vwo 4 nemen, opgaven maken, antwoord controleren.
Verder kunnen wat websites misschien ook helpen bij begrip opbouwen. Kwestie van googlen. Of eens kijken bij https://natuurkundeuitgelegd.nl/.

Het wordt veel werk. Maar dat is de consequentie als je tot heden natuurkunde hebt laten schieten en het nu ineens nodig hebt.
Wessel op 18 juni 2019 om 13:12
Dank je wel. Ik ga ermee aan de slag!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft vijfentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)