Examen natuurkunde vwo.

Naomi stelde deze vraag op 16 mei 2019 om 20:52.

 Hoi,

Ik heb morgen het natuurkunde examen vwo en ben nu dus het examen van natuurkunde vwo 2018 tweede tijdvak aan het maken.

Nu viel me iets op bij vraag 2:





Nu is dit hierbij het antwoord:


Komt het veel voor op het examen dat je dit soort dingen moet schatten? Want ik had echt geen idee, ik had wel de wet van Wien voor me maar kon er verder niks mee. 

Hebben jullie misschien tips over hoe je het beste iets kan schatten?
(Ik stress hem nu een beetje)

Reacties

Jan van de Velde op 16 mei 2019 om 21:14

Naomi plaatste:

 
Komt het veel voor op het examen dat je dit soort dingen moet schatten? Want ik had echt geen idee, ik had wel de wet van Wien voor me maar kon er verder niks mee. 

nee, dat komt niet veel voor, maar als het voorkomt is het ook gewoon, zoals hier, een kwestie van gezond verstand en algemene ontwikkeling. Van een vwo-er mogen we  eigenlijk wel verwachten dat 'ie kan bedenken dat dat ergens bij de 20-30-40°C  zal liggen.

Als je al wel de wet van Wien voor je had mag dit geen probleem zijn en is dat eerste puntje, het redelijk schatten van de temperatuur van die kuit eigenlijk al een weggevertje.  

Wel zaak natuurlijk om àls je eens op een te plegen schatting stuit en daar per ongeluk geen weg mee zou weten, dan maar een waarde aan te nemen en daarmee de rest van de berekening af te maken. Puntjes rapen heet dat dan. 

groet, Jan
(en succes morgen) 
Naomi op 16 mei 2019 om 21:15
Oke dankjewel!

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft zevenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)