looping

jennifer stelde deze vraag op 13 februari 2019 om 20:36.

 Hallo, ik heb een vraag ik moet uitrekenen op welke hoogte ik een bal moet loslaten om hem in de looping te laten blijven. ik heb v al uitgerekend maar ik moet nu dus uit gaan rekenen hoe ik de hoogte moet gaan berekenen. Het is gewoon een schuin vlak,maar ik kom er niet uit.

Alvast bedankt :)

Reacties

Jan van de Velde op 13 februari 2019 om 20:53
dag jennifer,

hier ga je toch even wat meer voor moeten vertellen, want "in de looping blijven" , v al berekend hebben maar h gaan berekenen in een "schuin vlak", dat wordt abracadabra.

Kom alsjeblieft eens even met de letterlijke opdracht, inclusief bijbehorende afbeelding. Wij kunnen helaas niet even over je schouder meekijken om te zien wat je zou kunnen bedoelen.

Groet, Jan
jennifer op 13 februari 2019 om 20:56
Dat is het hele probleem er is geen afbeelding en geen letterlijke opdracht deze is bedacht door de docent in woorden maar als er zo geen uitkomst mogelijk is houd het daar mee op :)
Jan van de Velde op 13 februari 2019 om 23:07
dag jennifer,

Tot mijn spijt kom ik met dit vage verhaal inderdaad niet verder; ik kan me bij wat je probeert uit te leggen niets voorstellen. Er valt aan loopings van alles te berekenen maar ik heb niet eens het vaagste idee van waar je docent heen wil. Zodra dat duidelijker is, kom gerust terug. 

groet, Jan
Theo de Klerk op 14 februari 2019 om 10:02
Ik denk dat de vraag (met een figuur) zou kunnen luiden:
Een bal rolt wrijvingsloos van een schuin vlak af. Onderaan dat vlak krult de baan in een cirkel van 360 graden alvorens onder gelijke hellingshoek naar beneden te gaan.
De hellingshoek is (bijv) 45º en de straal van de loop is 1 m.
Hoe hoog moet de bal beginnen om bij begin van de loop voldoende snelheid te hebben om de loop volledig te volgen (maw valt hiet halverwege uit de loop).
zie bijv https://www.natuurkunde.nl/vraagbaak/14044

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft eenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)