plaats, snelheid, versnelling

KT stelde deze vraag op 10 februari 2019 om 12:13.

Quote

 We kijken in zijaanzich naar een tennisspeler die de bal zonder effect serveert terwijl hij op de achterlijn staat. De speler raakt de bal, die we als puntlichaam opvatten, op een hoogte van 2.2 m precies boven de achterlijn. De bal krijgt daarbij een snelheid die onder een hoek van 5 ° naar beneden staat ten opzichte van de horizontaal. We nemen aan (niet realistisch maar toch) dat de bal tijdens de vlucht geen horizontale versnelling heeft; en we nemen aan dat de naar beneden gerichte verticale versnelling een grootte heeft van 9.81 m s-2. De service gaat precies door het midden van de baan. De afstand van de achterlijn tot aan het net bedraagt 11.9 m en die van het net tot het eind van het servicevak 6.4 m.

a.      Hoe hard serveert hij als de bal precies over het net van 0.91 m hoogte gaat?

b.      Serveert de speler dan nog in het servicevak?

Reacties:

Jan van de Velde
10 februari 2019 om 12:24
Quote
dag KT,

Beste gebruiker van de vraagbaak,

In de vraagbaak kun je een vraag stellen over natuurkunde. Wij proberen je zo snel mogelijk te antwoorden. Wees je ervan bewust dat we geen pasklare antwoorden sturen, maar tips waarmee je zelf het probleem op kunt lossen. Daar leer je het meeste van.


M.a.w., deze vraagbaak is geen digitaal uitwerkingenboekje. Als je hier je uitwerking eens plaatst tot en met het punt waarop je vastloopt, en probeert te omschrijven wat dan het denk/rekenprobleem is, dan helpen we je met genoegen  over die drempel.

Groet, Jan

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft vierentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)