Verschil glycerol en glycerine

Tom stelde deze vraag op 02 januari 2019 om 22:34.

 Goedenavond heb een vraag weet niet wat het verschil is tussen glycerol en glycerine of is het gewoon 1 stof met 2 verschillende namen alvast bedank

Reacties

Theo de Klerk op 02 januari 2019 om 23:17
Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol . Het is hetzelfde. Had je ook zelf met een beetje zoeken kunnen vinden.

Overigens is deze natuurkunde gerichte site niet zo geschikt voor scheikunde vragen.
Johannes op 09 maart 2020 om 15:39
beste Theo, ik vind de sneer die je geeft niet terecht. In de ene zin wordt genoemd dat glycerine een synoniem is voor glycerol, in de ander dat glycerine een mengsel is van glycerol en water. Bovendien worden beide beweringen niet onderbouwd. Zo duidelijk is het dus niet en zo gemakkelijk als jij beweert is het ook niet te vinden. 
Jan van de Velde op 09 maart 2020 om 16:05

Johannes plaatste:

beste Theo, ik vind de sneer die je geeft niet terecht.
Dag Johannes,

Tom had ook zijn vraag wat kunnen uitbouwen met : "hier of daar las ik dat ....  maar nou weet ik nog niet zeker of....".

Zonder dat neem je al snel aan dat iemand nog niet heeft gezocht en wijs je even aan waar hij/zij dat had kunnen vinden. Als je dat dan doet met

Theo de Klerk plaatste:

Had je ook zelf met een beetje zoeken kunnen vinden.


Kan dat gelezen worden als een sneer. Kan ook gelezen worden als een aanmoediging in de vorm van "zie je dat dat niet zo moeiilijk is?" En met een beetje moeite kun je ook dat nog als een sneer lezen.

Helaas is dat iets wat mensen te vaak doen met beeldschermcommunicatie: iets negatiever lezen dan het is bedoeld. Er ontbreekt daarbij altijd lichaamstaal. Met als gevolg wat in de communicatiewetenschappen "ruis" wordt genoemd. Leidt helaas maar al te vaak tot onnodig escalerende discussies. 

We moeten met zijn allen leren kijken of iets wat geschreven staat mogelijk ook positief kan worden opgevat. Scheelt een berg ellende (en scheelt mij als klassenmentor op een middelbare school toch al zeker een twintig uur per jaar aan oplossen van onnodige ruzies die op snapchat e.d. ontstaan) 

Groet, Jan



.  
C. op 27 oktober 2020 om 17:48
Dit ging snel off-topic...misschien dat je het antwoord inmiddels gevonden hebt (hoop het wel na bijna 2 jaar, haha) maar bekijk deze link even:

Glycerol of Glycerine - Potato Potato
 
Als ik dingen niet kan vinden dan zoek ik de Engelse variant op en vind ik vaak sneller en een uitgebreid antwoord.

Succes verder.
Jaap op 19 november 2020 om 08:49
Glycerol is de stof; glycerine is (in ieder geval in de farmacie en bij leveranciers van laboratoriumbenodigheden) een oplossing van 85% glycerol in water.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft zesentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)