Vrije 3D projectie

Wil stelde deze vraag op 04 december 2018 om 19:50.

Quote

Hallo, ik ben een electrotechnicus met 30 jaar ervaring, maar van licht weet ik niet genoeg om de volgende wrangende vraag te beantwoorden.
De enige vrije 3D projectie die tot nu toe mogelijk is 
Is het mogelijk om een laser met niet zichtbaarlicht (lage freq) te doorkruisen met een 2e zodat in het kruispunt een dubbel frequentie optreedt en dit een zichtbare lichtspot opleverd. Dit zou de weg naar een vrije 3D projectie kunnen betekenen.
Of bestaat zoiets al??????????????????
https://www.youtube.com/watch?v=kPW7ffUr81g

Alvast veel dank voor het meedenken!

Reacties:

Theo de Klerk
05 december 2018 om 09:51
Quote
Licht interfereert met elkaar (amplitude op één plek is de som van de amplitudes van allerhand licht die daar op hetzelfde moment zijn) maar beïnvloedt elkaar niet. Golflengte (en daarmee frequentie) van elke lichtgolf blijven onveranderd. Nergens zal dus een dubbele (of wat voor andere frequentie dan ook) frequentie ontstaan.

De amplitude kan bij geschikte frequenties ook regelmatig veranderen en dit kan een golf lijken (AM modulatie op middengolfradio) - de onderliggende/veroorzakende golven met hun frequenties zijn er nog steeds en een ontvanger scheidt ze ook om weer het radio-station geluid te laten horen.

Laserlicht heeft een zeer nauwkeurig ingestelde frequentie (groen in het filmpje) en die verandert niet als er een andere laserstraal met andere kleur "doorheen" gaat. Hooguit maken je hersenen een nieuw kleurtje omdat je oogzenuwen 2 kleuren registreren en je  hersenen daar iets van mixen (daarop berust het RGB kleursysteem van monitors en de vier(!!)kleurendruk van tijdschriften.
Wil
05 december 2018 om 11:31
Quote
Fantastich bedankt! Ik kan weer slapen . . .

Vriendelijke groet,
Wil

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft zesentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)