N&G met...

Hicham stelde deze vraag op 15 september 2017 om 10:23.

 ik zit in 4 havo en heb momenteel natuurkunde en wiskunde A gekozen, wiskunde is niet altijd mijn sterkste punt geweest. Ik weet wel al wat van wiskunde B af, me vraag luidt: is natuurkunde met wiskunde a wel slim? Zoniet, wat zal ak met wi a me brengen? En zal wi B niet een risico brengen op zakken?

alvast bedankt

Reacties

Theo de Klerk op 15 september 2017 om 10:39
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wiskunde A met natuurkunde is geen gelukkige keuze. Potentieel moet je extra werk (wiskunde b) toch doen.
Natuurkunde gebruikt vooral wiskunde b achtige zaken: formules afleiden, omschrijven, gonio formules voor hellingen en krachten - zaken die wiskunde A niet doet. (bij vwo ook nog integreren/differentieren en logaritmen in v5 en v6).

Ik weet niet wat aardrijkskunde biedt: het is in elk geval geen natuurkunde. 

Als je al een idee hebt wat je na je havo wilt doen kan dat mede ingeven of natuurkunde daarvoor nodig is. Zo niet, bespaar jezelf frustraties en kies het niet. Wiskunde B vaardigheden zijn essentiëel voor natuurkunde - of je nu A of B gekozen hebt. Wiskunde B kiezen geeft risico's als je het geen leuk vak vindt: bij onvoldoende moeten nederlands en engels op het examen wel voldoende zijn (anders gezakt) maar de kans bestaat dat je natuurkunde ook onvoldoende maakt als er voor jou teveel wiskunde in zit. 

Wiskunde A en natuurkunde mag volgens de wet maar zou in mijn ogen niet moeten kunnen omdat het verkeerde verwachtingen schept voor velen.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft eenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)